ГЛОБАЛНО затопляне???

Миналата зима ползвах снегорина си общо три пъти. Сега го ползвам средно по три пъти на седмица. Не помня да е имало зима с толкова много сняг досега…

А на всичкото отгоре от три седмици не съм виждал температура над нулата 😉

7 thoughts

 1. Драги Владо,

  Глобалното затопляне затова е глобално, защото не е локално 😉

  Шегата настрана, но промяната в климата включва много повече екстремни събития – примерно жестоката виелица, която напоследък остава САЩ без ток, някаква адска жега и суша другаде, наводния на трето място и т.н. Цялата гадост обаче се дължи на факта, че като цяло (глобално) средната годишна температура се е повишила.

  Поздрави,
  Ясен

 2. Точно това е най-видимата последица в промяната на климата наречена “глобално затопляне” – миналата година три пъти/ тази годнина 100 пъти ще ползвате снегорина, миналото лято ще поливате всеки ден тревата/тази година ще изпомпвате водата 20 пъти, ще усетите най-топлите 2,15,31 януари от 100 години насам и най-студените 2,4,6,12,21 февруари и т.н. и т.н. Климатични рекорди – това е което ни очаква. Все по-често, все по-бизко до нас и все по-разнообразни.

 3. Преди време четох на сайта на CNN, че няколко руски учени са установили, че планетата навлиза в 11 г. цикъл на застудяване и за пръв път от много години насам средните температури са паднали с 0.5 градуса. В Чикаго тази година имаме най-студената зима от 12 год. насам. Аз твърдо вярвам, че всичко е въпрос на цикли и поради това, че нямаме достатъчно натрупани статестически данни е трудно да се види това. Т.е. напълно съм убеден, че глобалното затопляне е само в главата на Ал Гор 🙂

 4. @Делевски: Някой може да си помисли, че сме един човек – щото и тук мненията ни съвпадат. И аз не вярвам на Ал Гор – мисля, че земният климат си е цикличен (както и всичко друго на тази планета) и човечеството няма достатъчна статистическа база за сравнение, че да може да си направи тези изводи.

 5. глобалното затопляне съществува само в медиите. повечето ми приятели са от физическия факултет в СУ (където е и отдел ли е, катедра ли е, какво не знам по метеорология), не се сещам някой да не се е смял на глупостите за глобалното затопляне.
  а глобалното затопляне в Бъфало обикновено се изразява в толкова сняг, че ако не знаеш къде ти е колата е абсурд да я намериш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *