ПРОТЕСТ!

PROTEST

Edit (1/14/08, 5 pm EST): Показателен факт – страницата на протеста събра достатъчно потребителски гласове,, за да се озове на първо място – даже преди връзката към някакъв торент сайт – за около един ден!

Svejo.net #1

15 thoughts

 1. Протеста се оказа добре режисиран цирк 🙂

 2. Чета аз… Ама какво друго може да се очаква от комунисти?
  Помниш ли зимата на 1997-а?

 3. Протеста се оказа добре режисиран цирк
  da

 4. Истината е,че тези хора трябва да си ходят вече.Колкото и неприятно да изглежда, но трябва от опозицията да се потърсят за подкрепа – гаврата вчера щеше да е по-малко вероятно с депутати начело в редиците

 5. Хора как искаме депутатие да решават проблеми,като ги няма на работа???? Снощи по новините като видях колко човека има в пленарна зала, лошо ми стана. Няма ли най-накрая да ги накараме тези нещастници депутатите,че като са станали такива трябва да ходят на работа…..

 6. @Владо: Помня я аз зимата на 1997, ама сега хората били по-нахранени и не им пукало за разните му там протести 🙂

 7. хора според мен това беше не цирк,ами направо жива пародия!!! Не мога да разбера защо хората се оставят да бъдат така манипулирани и използвани!!! Този протест беше много добре замислен,но за жалост изключително лошо изпълнен!!! Не мога да разбера до къде може да стигне тъпотията на българите да не виждат как сяко едно действие предприето от хората веднага бива политизирано и използвано!!! За каква опозиция говорим , при положение че те са абсулутно същите като оправляващите!!! Тоест КОМУНИСТИ , бивши , настоящи , бъдещи , потомки на комунисти!!! В лицето на кого да виждаме опозиция – на Иван Костов , на Волен Сидеров???

  Според мен единствения начин за някаква ИСТИНСКА промяна е на абсолютно всички сегашни така наречени ПОЛИТИЦИ , да им бъде смъкнат статута на такива и да бъдат избрани абсолютно НОВИ млади лица!!! Как да стане нещо ново,как да има промяна при положение че ставаме свидетели само на размяна на ролите!!! Актьорите са винаги едни и същи, само че през 3-чг зависимост от помията която жабуркат, си разменят ролите!!!


  Коментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

 8. Е И СЕГА КАКВО?!?! КАТО ГЛЕДАМ КОМАЙ ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА ОТИВА КЪМ ПРОВАЛ.ПРОТЕСТ ПОД СТРОИ САМО НА ОДОБРЕНИТЕ И ПРОПУСНАТИ ОТ МИЛИЦИЯТА , ТОЕСТ ОТ УПРАВНИЦИТЕ Е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕН. МИРЕН ПРОТЕСТ -ПЪЛНА СМЕШКА. СТОЯТ ТАМ НЯКАКВИ , АМА НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО. ДНЕС СУТРИНТА ГЛЕДАМ ПО КАНАЛ ЕДНО НЯКАКВИ УЖ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СТУДЕНТИТЕ ГИ СРЕЩАТ С ВЛАСТА ,ТОЕСТ С ДЕПУТАТИ ДА КАЖАТ ИСКАНИЯТА СИ. А НЯКАКВО МОМЧЕНЦЕ МЪНКА …АМИ ИСКАМЕ В СТУДЕНСКИ ГРАД СПОКОИСТВИЕ И ПОВЕЧЕ ПОЛИЦИЯ ….. Е , ЧЕ НАЛИ ТОВА ВИ ДАДОХА . ПОВЕЧЕ ПОЛИЦИЯ ОТ ТОВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Е НАЛИ ИДЕЯТА БЕ ДА СЕ КАЖЕ ,ЧЕ НЕ ЩЕМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПОВЕЧЕ!!!!! ЯВНО ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ ! НЕ И С ТЕЗИ ПЪПЧИВЦИ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ. ВСЪЩНОСТ ТО И ВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ САМО ДА НИ БИЯТ . ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ. ЯВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ И РАБОТИ ПО ИДЕЯТА ЗА РЕФЕРЕНДУМ – ПОСОКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. ТОВА КОМАИ Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ МАХНАТ ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА. КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?!?!?

  ПОЗДРАВИ :КИРИЛ

 9. Винаги до сега сме били и досега оставаме под Комунистически диктат !!!
  Аман от управляващи комуняги !!!
  Този протест, всеки протест е много важен !!!

 10. Важно е да има будно гражданско общество.Някой трябва да одобрява или наказва действията на управляващите.Те толкова много негативи натрупаха, че им е време да си ходят и да ги замести служебно правителство.Пък на наближаващите избори ще видим.Ако си седим и не гласуваме а ходят тия от столетницата под строй и другите дето въртят далаверите и манипулират изборните резултати май пак ще сме зле.Не си мислете че не зависи нищо от нас и другите ще са същите.Ако ние им позволим може и да са същите.Не забравяйте, че сме европейски граждани и имаме права,които произлизат от това.Има комисии над нашето правителство.Трябва някой само да ги сезира.

 11. Аз съм по площадите от 1989г – това е достатъчно да кажа,за да знаете що за човек съм.. Първо ще кажа, че винаги протестиращите (организаторите) са ПОДЦЕНЯВАЛИ интелекта и съпротивата на властта – социалисти,комунисти – както искате ги наричайте,и това е една от причините за немалко провали! Властта има инструменти за въздействие – един от тях – полицията. Управляваха я умно и разумно – след като дори най-отговорни фактори от нея признаха,че знаят предварително за присъствие на “ултраси”,бяха идентифицирани и локализирани,студентите потвърдиха присъствието,полицията не направи очевидното – да раздели тях от останалите и да ги държи под контрол. А ги остави да се случи неизбежното – конфронтацията – съвсем целенасочено. След това полицията насочи усилията си към основната си цел – да прекърши нормалния протест още в зародиш,като атакува мирните демонстранти,без да им остави време да разберат дори за какво става дума и да имат време да се изтеглят. 1:0 за властта – повечето от Вас го разбират..,но сега за ръководството на протеста…..
  Не може да постъпвате така наивно с добре работеща машина на власт. Не може да очаквате властите да стоят като прасе на заколение,което очаква съдбата си! Защо нямахте контрамерки,варианти??? Защо сами не неутрализирахте ултрасите??? Или друго – имате щаб,хора,които да помислят??….Това е едно,но има второ – по-важно:
  След като сте за оставка,рестарт и пр. – не предлагате КОЙ И КАК да ги извърши!!! Няма държава в света без правителства и партии (почти), и те са призвани да извършат промените,още повече,сме член на НАТО и Европейски съюз? Не харесвате сегашните,нито опозицията и сте прави,но политиката е постигане на ВЪЗМОЖНОТО,а не на желаното,затова сте просто длъжни да ИЗБЕРЕТЕ най-малко “неприятната” Ви политическа формация – дали СДС,ДСБ,ГЕРБ или друг,който да Ви подкрепи,а Вие от своя страна ще поискате Вашите условия и основания от тях,за да могат и те да разчитат на Вашата подкрепа… Моето разбиране за нещата е такова,а иначе Ви желая успех!

 12. Не искам да прозвуча зле или високомерно, но още през 1998-а направих това, което заключих че трябва да направя, за да не съм подвластен на комунистите в България – билетчето, самолетчето и адиОс!

 13. За много години на всички! нека да весела и благодатна!

  @ Владо…Съжалявам Владо, но ти звучиш не само високомерно, но и малко нагло. И какво предлагаш – всички да хванат самолета като нас? Или се оптиваш да кажеш че тези които са останали са избрали да бъдат управлявани от комунисти и за това са глупаци…Не разбирам…
  Аз не коментирам какво става в БГ когато не живея в нея защото много мразех докато още бях там някой терикат от чужбина да седне да ми обяснява как аз трябва да живея и какво трябва да правя! И това забележи -от другия край на света!!! Така че аз няма да кажа нищо за протеста или за политиката при положение че съм на 18 000 км от БГ.
  Съжалявам че не мога да обърна съобщението в кирилица, но трябва да тичам у дома.


  Коментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

 14. @Lilia: Ако игнорираш чувствата, казвам ли нещо невярно? Тезата ми е “Който не иска да бъде управляван от комунисти, може да се изнесе от България” – и това не е лъжа. Оттам нататък всеки си решава за себе си – но от това, което чета или чувам от уважавани от мен интелигентни хора, живеещи в България в момента, на много от тях също ДОСТА им е писнало вече от едни и същи гевезлъци, непроменяни от 20 години.
  А иначе не мога да си позволя да нарека никого “глупак” – просто предлагам едно разрешение на проблема. Хората, които ме познават лично, знаят, че не съм обидил никого за решенията им – всеки си носи отговорност за собствените си решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *