Downtown Disney

За четвърти път съм в Орландо, три пъти съм посещавал Walt Disney World, но никога не бях стигал до Downtown Disney. До тази вечер, когато решихме да прескочим до там с колегите след вечеря.

Инструкциите за намирането на мястото са малко объркани. Има табели на магистралата (I-4), и после като се влезе в самия Disney World, няма табела Downtown Disney при завой надясно на един от първите светофари. Вместо това трябва да се гледа за West Side. Има няколко огромни паркинга на едно ниво – ние си намерихме място на около 100 метра от Cirque de Soleil почти веднага (може би защото беше 8:30 вечерта). Прекосихме улицата и се озовахме в Downtown Disney.

Аз се почувствах почти като на Главната в Пловдив. Да, магазините са с други табели и са доста по-огромни, но чувството е същото. Пешеходна улица, застлана с плочки, с магазини и ресторанти от двете страни, а от време на време отляво се открива гледка към езерото – и може би и някои от парковете, но беше тъмно и не можахме да видим почти нищо. Зоната е разделена на няколко части – West Side, където има няколко кинотеатъра, цирк и доста ресторанти; Pleasure Island – зона, обрамчена с клубове и кръчми; и Marketplace – където има повече занимания за деца. Всичко е отворено до късно и въпреки напредналия час беше почти пълно с хора от околните Disney хотели. Целият комплекс е доста голям – може би няколко пъти повече от Universal City Walk (където май се минахме да заведем децата миналата година). Човек може да се разхожда там, да понапазарува или да седне да вечеря или да пийне кафе или нещо друго в доста многобройните заведения на открито. Сега разбирам защо някои хора идват в Disney World за седмица и изобщо не излизат от курорта и парковете – има толкова неща за вършене и забавления… но ние определено не сме от този сорт почиващи 😉 .

Това, което не ми хареса много, бяха малките букви на табелите с правилата, поставени до всеки вход за Downtown Disney. “С влизането си в нашата собственост удостоверявате, че можете да бъдете фотографирани или филмирани от Walt Disney Co и филмите/снимките могат да бъдат използвани с рекламна и/или промоционална цел. С влизането си удостоверявате и че прехвърляте всички права върху тези филми/снимки към Walt Disney Co.” Но не знам какво би могло да се направи срещу това освен човек да ходи да се разправя с мениджмънта и да подписва анекси към тези договори по подразбиране 😉 , които явно все повече и повече навлизат в ежедневието ни. Но като се заговорихме с колегите, явно не много хора биха прочели тези допълнителни условия за използване на Downtown Disney…

Изкарахме си хубава вечер и се прибрахме в хотела доста късно… Не знам как ще изтраем дългия втори ден на конференцията ни утре.

2 thoughts

  1. Владо,

    Universal City Walk не струва, но защо заведе децата там, а не в Islands of Adventure или Universal Studios? Изглежда че обикаляш парковете но не влизаш в тях.

    Както и да е, в Universal… ти взимат отпечатък от пръста при влизането, и даже няма “малки букви”, но както каза ти, как ще се разправяш? Истината е че си следен непрекъснато и името ти попълва огромни бази с данни. Другата истина е че няма какво да направиш. Аз четох че в Италия са сложили данъчните декларации на 40 милиона хора онлайн. Такава дивота не бях чувал, но вече трудно ще ме изненадат.

    Интифа: Ако ти искат ДНА, кажи че ще го дадеш само на сестра му и то отзад.


    Коментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

  2. @Me: Заведох децата на City Walk вечерта, когато парковете бяха затворени (тези на Universal затварят в 7 pm) и търсехме къде да идем да се разходим – City Walk и Downtown Disney са дестинации за вечер, не за през деня. Иначе на другия ден бяхме в Magic Kingdom – а и там ти проверяват отпечатъка от пръста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *