Buffalo – Orlando

Командировка – и то в Орландо, Флорида 🙂 . Чак не можах да повярвам като се уреждаше – все съм достатъчно късметлия да ме пращат по полярните кръгове на Канада през февруари или пък в градове, които наполовина мязат на призрачни и изоставени. Но този път отиваме с няколко колеги на топло до края на седмицата – ще бъдем на една софтуерна конференция, където ще посещаваме главно сесии с цел обучение. Аз наскоро бях в отпуска и извън града, но определено ще е добре за колегите да сменят малко обстановката, а и искрено се надявам да научим нови неща.

Още при заминаването ни от Buffalo си припомних защо не обичам да летя – да, имахме директен полет до Орландо (което е рядкост за нашето – макар и международно – летище), но аха да почнат да ни качват в самолета, и обявиха, че трябва да сменят херметизиращото уплътнение на едната врата. Наоколо заваляха бъзици – “Тате, защо по лявото крило има толкова налепено тиксо?”, но си изчакахме мирно и тихо да сменят уплътнението, да го изпробват и да ни натоварят.

JetBlue все още държат високо качество на услугите си – кожените седалки в самолета и малкият екран с 36 канала сателитна телевизия все още са в наличност, но в добавка има и 100 канала сателитно радио за слушане. Аз предвидливо се бях запасил с книжка за четене (850 страници трябва да ме изкарат до петък 😉 ), но си сложих слушалките с намерение да слушам радио, което обаче се оказа малко умряла работа, защото постоянно трябваше да сменям няколко канала. JetBlue май разбират от това какво биха желали клиентите им, защото контролът за яркостта на екранчето – което е вградено в облегалката на предната седалка – позволява пълното му изключване. Аз оставих навигационния канал, но компанията се е изхитрила и показва реклами през половината време – а картата е само през другата половина. Другата малка мизерия е че може или да се слуша радио, или да се слуша телевизия… което малко ме подразни. Времето ми обаче мина неусетно – предимно в четене. Пилотът се изхитри да навакса близо 45-те минути начално закъснение и ни приземи само 8 минути след очакваното пристигане…

Идвал съм в Орландо и преди, но никога по въздух. Летището е доста голямо, с влакчета между централния и сателитните терминали, но гишетата и паркингът за коли под наем са в него – не трябва да се хваща автобус до никъде другаде. Намерихме си хотела без много разтакаване, настанихме се и с нетърпение зачакахме утрешния ден – първи за посещението ни на STAREast 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *