abe.com

Докато съм още на книжна вълна – един колега ме открехна за благинките на American Book Exchange – abe.com или abebooks.com. Това е онлайн борса за продажба и препродажба на книги, която включва в себе си хиляди малки и не толкова малки търговци на книги. Могат да се намерят доста заглавия с цена по долар-два… Да, някои от книгите са използвани, но за всяка има описание на степента на износеност и прочее, а и когато цената се получи $5 с изпращането до дома ми в сравнение с $65 + пощенски разходи от Amazon е очевидно, че бих предпочел услугите на ABE. Има и доста нови книги, но разликата в цената идва от това, че книгата е издадена не за САЩ, а за Индия например – но пак си е на английски…

Единственото, което не съм пробвал / изследвал, е дали търговците на книги биха пращали до България – така че ако някой мине по този път, моля да ме осведоми и ще добавя тази информация тук.

Иначе доста от скорошните ми покупки на книги са точно оттам 🙂 – и май ще продължавам да ползвам услугите им и за в бъдеще.

4 thoughts

  1. Минавам само да вметна, че abebooks.com доставя до България. Книгите пристигат за около 10 дена, най-ниската цена на доставка, на която съм попадал, е около $8 за първа книга с намаления за втора, трета и т.н. от същия букселър.:)

  2. @minavam: Благодаря за информацията.
    То май зависи от търговеца дали всъщност ще пращат до БГ, ама може и да е вярно за всички.

  3. От няколко години си купувам книги от abebooks.com и съм много доволен. Продавачите са изключително коректни и изпращат до България. Доставката е по договаряне – обикновена поща, въздушна, DHL и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *