Не си заменям Джипката

Няма нищо, че вече е средата на март и е почти пролет – преминалата през този уикенд снежна буря ни дари с около половин метър сняг. Аз трябваше да ида до магазина за няколко дреболии точно в разгара на снеговалежа в събота вечер – и си припомних защо си обичам Джипката въпреки твърдото й окачване и доста сериозния разход на гориво. Обичам я точно заради такива ситуации – снегът падаше доста обилно и снегорините не смогваха да са навсякъде, особено по задните улички в махалата. Минаваха, но доста нарядко, защото в такива случаи приоритетите им са главно по-големите улици и булеварди и минават към нас когато смогнат.

Обичам зимното каране – особено като не бързам за никъде и мога да се наслаждавам на усещането. Гумите хрущят по снега, чистачките отмахват новите снежинки от предното и задното стъкло… Предпочитам колата да е с ръчно превключване на режима 4х4 – така мога да си избирам как да шофирам. Мога да се поднасям наляво-надясно по улицата, да правя donuts на някой пуст паркинг или да използвам занасянето на задницата да завъртя колата встрани както пожелая, или да дръпна малката ръчка на конзолата и да газя преспите в краищата на улицата. Кеф 🙂 . На всичкото отгоре знам физика и ми е ясно, че колкото и колата да върви добре, й трябва малко повече време да спре – и не натискам спирачката в последния момент 🙂 .

Суперът е само на около 2 мили от къщи и не видях нито една закъсала кола. Очевидно всички са свикнали на шофирането по сняг в края на зимата.

Но вече наистина ми писна от сняг и лед и с нетърпение чакам топлите пролетни дни!

10 thoughts

 1. Дечкоооо, дечко 😀 … Почти ти завидях 😉 Ми, елате си, де, тук почти се запролети. Тъкмо и ще се видим, че ми домъчня вече за вас.

 2. @Lu: Ама аз пък ако мога да те разбера… Първо ми викаш че съм бил дърт, сега пък ‘дечко’
  Аз съм си наистина дечко понякога – както става ясно от много неща, написани тук 🙂
  А иначе няма скоро да ходим до БГ – няма начин. Пък и желание няма много, ако трябва да съм съвсем честен.

 3. Айде сменяй вече тоя джип Джееп с кабрио, че още 1-2 г. като останите там и ще пуснете корени 🙂 То не, че при нас е нещо по-различно ама пак мааалко по-добре от към такива снегове 🙂

 4. Я виж, какво ще кажеш за това – да не е поредната измишльотина?
  Щото иначе звучи актуално – малко не ми се вързва производителността 10 гал захар срещу 1 гал етанол 100 ама хората твърдят, че са го обмислили. А пък ако работи в УСА за тук ще е върхът!

  Дай мнение.

  http://www.popularmechanics.com/blogs/science_news/4262690.html

 5. Забравих, с това в двора можеш да си караш и танк ако щеш – можело да прави 132 гал на седмица -ехеее

 6. @Антон: Интересна статия!! Ще погледна да направя малко повече проучвания за таквоз нещо. Но засега прави “само” по 35 галона Е100 на седмица – колкото за два резервоара 😉
  Бъдещето май лека-полека започва да се отдалечава от петрола…

 7. @Антон: Още един въпрос – каква е цената на литър бензин в България в момента?

 8. Fresh info както се казва – Diesel 2.45 лв., A95 unleaded – 2.30 лв.
  Разделено на 1.26 лв за долар официален курс – смятай АМА ЗА ЛИТЪР НЕ ЗА ГАЛОН!!!

 9. Всеки мечтае обикновено за това което му липсва, има ли го не му обръща внимание……
  Ах как искам да ми замирише на сняг……..
  Поздравявам ви за този сайт и ви желая здраве!


  Коментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

 10. @Vasil: Да ти кажа честно, и аз си мислех като теб в самото начало (преди близо 10 години) като пристигнахме тук и видяхме първата зима. Но след 10 зими човек почва да си мисли по друг начин, защото студът втръсва. А и аз като не обичам зимни спортове… предпочитам по на топло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *