Търсене на самолетни билети

Онзи ден много бързо си припомних как точно се търсят самолетни билети онлайн – и си записвам за да не забравям за в бъдеще, че такива неща се случват. А какво точно се случи?

  • Понеделник, travelocity.com – билет до Лас Вегас (за този уикенд) = $236.
  • Вторник, пак там – билет до Лас Вегас със същите полети = $344. На hotwire.com = $239.50, но с други полети на отиване.
  • Сряда, travelocity.com – същите полети като в понеделник за $237.

Изводът – трябва да се проверява на всички сайтове и всеки ден, докато не се намери билет на изгодна цена. Препоръчва се да се купуват билети поне три седмици преди полета, но както е видно от горната картинка, евтини билети са в наличност и малко преди него (защото $236 до Западния бряг е много изгодна цена, поне от моята гледна точка), но трябва да се търси често и задължително на всички сайтове, защото определено цените им не са винаги едни и същи или близки.

А билетите ги търся на:

travelocity.com

hotwire.com

cheaptickets.com

expedia.com

priceline.com

Edit (3/9/08): Добавени от читатели

cheaperairlineticket.net

www.farecast.com

3 thoughts

  1. погледни и тук:

    http://cheaperairlineticket.net/

    ние сме американско-българска фирма и поне за полетите там сме на конкурентни (надявам се) цени + телефонен съпорт на чист дупнишки 😉

  2. Тази тема е много интересна, не само за Щатите.Преди месец с travelocity билета от София до Ню Йорк на отиване през Мюнхен, а на връщане през Виена за м. юли беше 680 евро, сега май е около 800. Австрийските авиолинии за същата дестинация, но само през Виена и в двете посоки, имаха една тарифа със 100 евро по-ниска от нормалната. Но вече в едната посока-на отиване са я премахнали, а самолетите са полупразни – от София до Виена са заети около 30 от 80 места.Очевидно всяка компания си има политика, която се основава на очакванията за натовареността в дадени дни и съобразно това променя тарифите.Извода, който мисля, че е валиден за всички случаи е-колкото по-рано, толкова по-добре, стига да си сигурен, че ще пътуваш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *