Back to the Basics

Отдавна не бях ходил на концерт с Relevant, но най-накрая ми се случи – в Hamburg United Methodist Church. До последния момент не знаех кой ще свири, с каква техника разполагат в църквата, какво се иска от мен… Разбрах едва вчера – но поне сега всичката ми техника (с малки изключения) домува в ремаркето в гаража, и “подготовката” ми се състоеше в натоварване на две големи колони и мишпулт в голямата кола, закачане на ремаркето за нея и заминаване за събитието 😉 . Успях да забравя само няколко стойки за тонколони, които после чинно си прибрах в ремаркето – че да не ми се случва друг път. Нямах време и възможност за плануване – предпочитам да си направя няколко Екселски таблици, в които се уверявам, че имам всички необходими кабели и парчета оборудване – но този път минах без това. ДОбре че Кевин – младежът, с когото работим заедно за тези прояви – не само познава системата ми за озвучаване, но също така знае какво прави, и можем да си разделим отговорностите. Резултатът ми хареса много – след само два часа броено от момента на спиране на ремаркето пред църквата системата беше разпъната за озвучаване на група от пет човека, всички канали бяха изпробвани, мониторните нива бяха нагласени, а от главните говорители се разнасяше Casting Crowns – това намерих за preshow music. Даже ни остана време да вечеряме на спокойствие преди началото на концерта – което май не ми се беше случвало досега… преди все по нещо не работеше и трябваше да си блъскам главата и да си скубя косите, но този път всичко беше перфектно. Явно опитът и натрупаните знания вече си казват думата и няма да ми се налага да прекарвам доста време за подготовка за концерти, в които групата свири с намаления си петчленен състав.

Хубаво е човек да се научи и да свикне с неща, които му доставят удоволствие – по този начин с по-малко работа се стига до повече удоволствие 🙂 .

3 thoughts

  1. Владо,радвай се че си намерил човек с който си се сработил и може да му имаш доверие. Опита е важен,по -скоро изводите от предишните издънки,ако може така да бъдат наречени миналите грешки 🙂 Предизвикателството да свършиш перфектно една работа която ти харесва,всеки път по различен начин ,мисля че носи по-голямо удоволствие.И хапването след това е по-сладко 😉

  2. @Божидар: Много се радвам за това. Иначе е жива мъка когато трябва да го правя самичък, а май е даже и по-зле когато ми “помага” някой, който не разбира, и чиито стъпки трябва да водя едва ли не буквално 🙁 . Иначе мразя рутина и за това се кефя с тези момци, че всеки път е различно.

  3. Привет от България.Бих ли могъл да те притисня относно свързване на саунд карта към пулта на PA.Понеже според мен не е тук мястото за това би ли ми дал mail за да мога да обесня по подробно.Благодаря за ценната информация която си споделил тук.Поздрави

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *