Семейство и деца 1

Онзи ден говорех с един приятел, който има 3 момчета – на 3 и 2 години, а най-малкият е на 8 месеца. Той спомена, че точно са разбрали, че очакват и четвърто дете в края на лятото. Имаме доста познати американци, които искат повече от две деца – като някои искат доста повече, например пет или шест.

Aнкетата в този пост се опитва да определи колко деца искате, не колко имате.

{democracy:11}

Моето лично мнение е, че засега две деца са ни напълно достатъчно. Не е само заради прозаични причини – понеже много обичаме да пътуваме (повечето хотелски стаи са за до четири човека, кола с три реда седалки събира двама възрастни и две деца за дълъг път…) или само заради плануването за бъдещето на децата (висшето образование в САЩ е платено)… Все си мисля, че при наличие на три деца редовно ще се случва две от тях да се съюзяват срещу третото 😉 . Който има опит, да споделя.

13 thoughts

 1. Липсва важен вариант за отговор – “Колкото си имам сега (стигат ми)” 🙂 Аз, например, имам две. Не знам, колко искам, честно казано, но си мисля, че с две ми е добре – сега по-скоро актуалният въпрос би бил “Колко внучета искате?”. Но никой няма да ме пита, естествено. 😉

 2. Винаги съм искала три деца – момчета. Спряхме се на две (момчета, за щастие 🙂 ) поради подобни причини. пари, осигуряване на добър живот, развитие и образование.

 3. Искам три. Но по биологични причини май ще останем с две, ако всичко е наред и се роди живо и здраво и второто 🙂

 4. Искам трички 🙂 Ама имам само двечки…И май ще изпусна и последния влак за третото поради обяснимите за всички причини -място за креват,разтегателна кола,моята възраст и бля бля..

 5. Исакм три, но най-вероятно ще се спрем на две. Само да се роди живо и здраво и второто! И пак по обяснимите причини – пари …

 6. Имам три. Честно казано, винаги съм си мислил, че ще имам две деца, но видях, че три са ТОЧНО! Владо, мисля, че неудобство с пътуванията започва, когато децата станат повече от три, извинения от този род “кола с 3 реда седалки стига за 2 деца” ми се струват направо смешни, от българска гледна точка. Колкото до това кое с кого и как ще се разбира, бройката не е най-важна в случая – ние като деца с брат ми НЕПРЕКЪСНАТО се карахме, а бяхме само двама 😉 Сега е друга работа, хубаво си е…

 7. Искам тринки! Две не стигат като знам, че те само ще заместят мен и баща си в списъка. Моного хора седят и изчисляат могат ли да си позволят деца и почти инцидентно правят едно – въобще не се замислят, че то ще е или нещастно или егоцентрично. Аз знам, че ще мога да ги възпитам добре и защо да не са три? А и винаги е весело в пълна къща с деца. Аз не робувам на мнениеот, че колата или висшето образование ще ги направят щастлиив и си мисля, че дори и да създам трима автомонтьори или коминочистачи, стига те да се усмехват всеки ден, проблеми няма…

  ПП: ама в България наистина една кола събира минимум 5 възрастни, което превърнато в брой деца може да варира от 1 до поне 5

 8. @ivo: “Колко деца имате” ще е следващата анкета 🙂 .
  @kenkal: Май сме в един клуб, а – на двете момчета 😉
  @Дончо: То и с две не е лошо – поне според мен де!
  @златката: :S …
  @deni4ero: Дай да видим сега второто как ще е. И въпреки че го направих и по Скайп, ще кажа пак ЧЕСТИТО!

 9. @zdravko: Аз може да съм роден в България, но за доста неща вече мисля по американски май 🙂 . И за мен този аргумент си е напълно валиден.
  А иначе за това питах за трите деца – щото аз не знам. И аз имах само един брат, с когото се разбирахме доста (доколкото помня), а и сега много се разбираме. Нашите деца от време на време се поскарват, но като цяло са си добри приятели – и се надявам да останат такива.
  @светлина: Замислял съм се напоследък за постоянно растящия брой хора на земята, но това ще е предмет на друга статия май. Иначе и на мен не ми харесва само дете в къщи. Колата и висшето образование никого не правят щастлив – права си – но аз мисля и за бъдещето…
  Една кола събира 5 възрастни, да – но по този начин не могат да се минат 1500 километра за един ден 😉 . Въпросът е не каква е максималната вместимост, а с колко хора в колата е удобно да се пътува на дълги разстояния. Иначе и по закон децата под определена възраст трябва да са задължително или с колани, или в специални седалки – не може да седят в скута на възрастните.

 10. А резултатът от анкетата малко ме изненада, ако трябва да съм честен – аз очаквах, че повечето хора ще искат две деца. Но точно за това пускам анкети – за да чуя и вашите мнения 🙂 .

 11. Хех, ние сме две сестри и помня к олко ни беше забавно да пътуваме 4 пъти в годината по 500км с влак – сериозно, за всяка болка си има и билка. СЕщам се изказването на един човек, че не иска да се жени без да е осигурил жилище и кола като той с амият не може да шофира, няма намерение да се учи да шофира, но твърдо вярва, че не може да има семейство без кола. Друг пък твърдеше, че ще има деца , чак когато може да им осигури джобни по 50лв на ден. В момента моите джобни на с едмица са по-малко от 50лв и пак не мисла, че съм много ощетена. Всъщ ност ми е много приятно да пазарувам от Женския пазар и а превръщам ежедневни неща като избора на олио в интересно предизвикателство за обикаляне по магазинитие. Всичко е въпрос на нагласа.
  Понякога се бъзикам, че най-лесното е да имаш дете, следващото лесно е да издържаш бебе – просто 9 месеца пестиш от дамски превръзки и с паричките купуваш памперси. Останалото е ясно – и без бебе ти пак щеше да си хапваш и да стаиш на топло. ВЪзпитанието после е по-трудното. А аз нямам намерение да си възпитавам децата винаги да търсят удобството или да е мъчат да отговарят на някакви измислени обществени критерии като образованието. В момента уча, защото аз искам, а не защото някой ме е задължил. Та накратко – отново не виждам връзката кола-деца-образование.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *