The Hobbit is coming!

За всички почитатели на Властелинът на Пръстените: Питър Джаксън се е съгласил да продуцира (и най-вероятно да режисира, макар че не е обявено все още) два игрални филма по романа на Толкин “The Hobbit“. Първият филм ще бъде по самия роман, а втория ще е продължение и ще се отнася за годините между края на “Хобитът” и действията в началото на “Задругата на пръстена”.

Заформят се още няколко интересни години на дълго чакане, което обаче ще си заслужава… Ура!

9 thoughts

 1. Ехааа! 🙂

  Супер новини са това, ако е той, може би ще видим ХУБАВ филм! 🙂

  Странно, защо The Hobbit и междинен филм… а не The Silmarillion? Хм…

 2. @Michel: Междинният филм може да покрие МНОГО материал – издирването на Голъм от Гандалф и Арагорн, събранието на Белия съвет и битката с Некроманта в Дол Гулдур, построяването на Барад-Дур и още много други нещица, загатнати в другите книги на Толкин.
  А аз както и преди ще продължавам да се надявам, че ако и тези два филма повторят успеха на Властелинът на Пръстените – а силно вярвам, че точно така ще се получи – след някоя и друга година Джаксън може да се заеме и със Силмарилионът и Недовършените предания!
  Не знам как ще изчакам три години… но едно от нещата, които най-много обичам на този свят, е да имам какво да очаквам!

 3. Ooo, това е новина

  Ако ще филмират нещо от Силмарилион това ще е новата книга Децата на Хурин

 4. Да, прав си… Но точно тези междинни години се губят при Толкин, той не е разказвал за тях много… Иначе, ще е хубаво да видим и СИЛМАРИЛИОН един ден на голям екран! 🙂

  Жалко, че Том Бомбадил така и не се появи в големия филм… и досега не мога да му простя, че го изряза, поне 5 минути да беше там… Част от историята е негова, така или иначе…

 5. Ура!
  Обаче дано не се получат така мрачни като Властелина. Толкин не е мрачен, тъкмо обратното.

 6. Това се нарича Коледна новина!!!
  Дано наистина не е мрачен, защото “Хобит” е много жизнерадостна книга!

 7. Страхотна вест! Ще чакам с нетърпение. А най-хубавото е, че и цялото домочадие ще тръпне в очакване на новия филм. Момчетата си растат, но си остават деца завинаги. И това ми харесва. 😀

 8. @tin4е: И до Силмарилионът ще стигнем рано или късно. Аз лично очаквам и Хобитът да стане касов хит – поне в САЩ – както “Властелинът на пръстените” и студията ще видят, че има и бизнес изгода от филмирането на творчеството на Толкин с правилните хора 🙂 .
  @Michel: И мен ме беше яд за многото пропуснати моменти във филма, но просто няма как. По едно време чувах слухове, че P.J. ще изкара и несъкратена (unabridged) ДВД версия на филма с всичко, което е изпуснал от книгите, но това явно не е вярно – поне засега. Иначе би било супер!
  @marsian: Толкин е “мрачен” главно във “Властелина” – но е също така вярно, че филмът е с тонове по-мрачен…
  @Galadriel: За пръв път се сблъсках с “Дотам и обратно” в Дъга, когато бях малък. След това прочетох Властелина на български като бях на 21 и видях огромната разлика в атмосферата – Хобитът наистина се чете (и може би си е била замислена) като детска книга.
  @kenkal: Ми то… така… и аз май съм си останал дете в някои аспекти 🙂 🙂 .

 9. Не мога да си представя как ще направят филм по Силмарилион,та тази книга включва толкова много години…Иначе се надявам Хобитът да надмине предшествениците си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *