Snowblower

Snowblower 1 2007

Буря. Сняг. Виелици. Е па писна ми да живея толкова на север вече…

Не, не ни удари толкова зле колкото миналата година. Но от снощи наваля към половин метър сняг с тъничък слой заледен дъжд под него, продължава да вали, а вятърът си е доста силен. Добре че си имам “снегоринче” – snowblower. То спестява болките в гърба, но издуханият в лицето сняг си е повече от реален. Едва не замръзнах.

Само допреди няколко години се правех на мъж и ринех снега пред нас с лопата – “аз си правя гимнастиката по този начин”. Това упражнение изтрая до момента, в който наваля към 15 сантиметра снежна смес – 1:1 сняг и вода – и всяка лопата тежеше поне към 6-7 кила. Тогава зарязах приказките за лопатата и си купих снегоринчето. Устройството му е супер елементарно – 8.5 конски сили бензинов двигател, безконечен винт в снегозаборника отпред и една друга перка, която хвърля загребания сняг през тръбата далече-далече. 6 скорости напред и 2 назад. Управлява се с два съединителя и малко мускулна сила – и спестява много физически труд. Пак трябва да крача зад него в снегове и хали, но поне мога да се гуша в якето 🙂 .

Ако продължава да вали така цяла нощ, утре май ще имаме snow day!

Snowblower 1 2007

7 thoughts

 1. Владо, и тука застудя – 60°F…
  Хайде премествайте се на юг…

 2. При нас също валя, но една педя сняг.Студа е -4 градуса без вятър.
  Вече ни се иска коледна почивка , за това и на Вас желая
  много здраве , радост и добро на наш Народ!Весели празници!

 3. И тука ни е затрупало 🙂 Само дето сме в квартал с къщи под наем и съответно не се занимаваме с почистването. Вчера беше особено гадно: през по-голямата част от времето валеше лепкав сняг, но понякога за разнообразие вкарваше откоси леден дъжд. А комбинацията със северен вятър (45 мили в час!) докара такава поледица, че всички магистрали в района бяха задръстени. В момента грее някакво слънчице, ама като отворихме вратата да си вземем пощата така духна… Real Feel -14oC, разбираш ли 🙁

  Дано да оправят полетите за утре 🙂

 4. @Plamen: Абе ше те пипна аз тебе следващия път като се видим и ще ти кажа аз на теб как се вика студено на 15 градуса Целзий…
  @stojanka: Мерси за пожеланията.
  @Красимир: Snow day е когато училищата и доста фирми са затворени поради това, че вали силен сняг и не смогват да го изринат навреме. Тогава доста от предградията обявяват driving ban – става незаконно да се кара по улицата. Но така сколасват да почистят по-бързо. А тези дни не ме засягат, защото всяка вечер си нося лаптопчето у дома и само да има енергия и Интернет, мога спокойно да си работя и от нас 🙁 .
  @Антония: Видях, че сте се прибрали по живо по здраво… Но за да спрат полети, трябва много силно да вали 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *