Чуденка

Толкова ли възрастен изглеждам вече, че младите колеги в офиса (особено чуждоземските) взеха да се обръщат към мен със “сър”? Или просто си личи, че имам опит 😉 ?

Едит: Една малко “по-сериозна” снимка, че по тези снимки с късите гащи във Флорида май нищо няма да може да се обсъди 😉

12 thoughts

 1. Уморените коне ги застрелват нали?

  Ама в програмирането не е точно така…

 2. Това обръщение не се ли използва предимно като израз на уважение към човека?
  Според мен може да им изглеждаш зрял или опитен, или мнооооого добър – съответно подходящото обръщение е СЪР!

 3. Ама ти и на двете си с къси гащи 🙂 Нещо ни пързаляш, а 😉

 4. @Peter: Не, изобщо даже не е така 😉 . Преди време се чудех на 55-годишни колеги, но сега виждам, че в много малко случаи нещо може да победи опита 🙂 – особено като напоследък се занимавам да обяснявам разни неща на хора, които са нови във фирмата…
  @kenkal: А може би просто им е такава културата 😉 … знам ли.
  @Lu: Да, ама на първата съм много по-сериозен… Не че нямам снимки и с дълги панталони, ама много повече трябва да ги търся.
  @Делевски: Ше ти кажа аз на теб кой е дърт 🙂 Ти ме следваш по петите 😛

 5. Еми нали точно същото казвам… Опита в нашата професия е ЖИЗНЕНО важен.

 6. Владо,приеми го като израз на уважение.А за какво те уважават – опит,отношение към колегите или нещо друго – не мога да коментирам,защото не се познаваме.Рано или късно ще разбереш защо те наричат сър 😉

 7. Ами какво си се зачудил,бре Владко?Най-добре е да се позаслушаш как се обръщат и към другите ти колеги,кои по-можещи,кои по-възрастни и ще си направиш сметка защо ти казват”сър”.Ама то как по друг начин да ти кажат,няма да се обръщат към теб с “Владо” или “Георгиев”,я?…Възпитани са хората,а и може би не те познават по-отблизо,та затова.А и най-вероятно те уважават.
  Забелязала съм,че в живота на всеки човек(както мъж,така и жена)има период,в които отчаяно започва да се опитва да поскрие някоя и друга годинка от възрастта си.Кой повече,кой по-малко започва да прави някакви промени със себе си-в поведението,начина си на обличане и т.н.Това май става някъде малко след прекрачването на 30-те години,когато човек е нито твърде млад,нито твърде стар.
  Иначе ти не се притеснявай,де.Не мисля,че по-младите ти колеги те мислят за много по-възрастен от тях.Като гледам снимките(особено едната) и подобрения си си сложил 😉 .
  То и на мен ми става приятно,когато ми казват “момиченце”,но не се притеснавам и когато чуя:”Дръпни се мами,да мине лелята”(хахаха),та то хлапето е на 3-4 годинки,естествено,че съм леля за него.Зависи от гледната точка.Но въпреки всичко остаряването е естествен процес и не мисля, че е повод за притеснение.Та няма все на 15 години да стоим,я….

 8. Ама, прав е Делевски, бе, другарю мил 😉 Кого ще излъжеш с тия гривнички на крака? Остарявааааааш, остаряваш вече 😛 пък и ние след тебе 😉 белким и ние доживеем такава почит 🙂

 9. @All: Аз пък изобщо не съм се запритеснявал, че съм стар – а и не се чувствам така! Редовно се мотая около 24-годишни и добре се вписвам в обстановката все още 🙂 , нищо че косата ми тук-таме е побеляла.
  А иначе за “сър”-а ми е ясно – мисля че достатъчно им показвам на младежите, че да съм им заслужил уважението 🙂 .

 10. Продължават! Но този път не със “сър”, а с “мистър Владимир”…
  Нямат оправия тези младежи и това си е то!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *