Мания за четене

Колкото и да знам, че е по-полезно за здравето ми да изляза по обяд и да походя навън по пътеката половин час, все си стоя на стола пред монитора и чета книги през почивката. Май манията ми за четене не само не изчезва, ами се развива все повече.

11 thoughts

 1. Лошо нема, бе, другарю мил, да си четеш. И аз така си попрочетох Чудомир, та се посмях от сърце. Тииии, движението остави на децата 😉

 2. @Lu: То не че е лошо, другарко мила 😛 , но е добре всичко да се балансира. Ще се опитам тези дни поне веднъж да изляза да походя наобяд – нищо, че вън е около нулата 🙂 .

 3. Щом си ентусиаст в тоя студ да ходиш, поне си набележи цел. Например, да купиш на чаветата подаръче-изненадка, на Бо – нещо любимо и за тебе вкусен тостер с бекон, млечна салата и кашкавал … примерно 😀

 4. “и за тебе вкусен тостер с бекон, млечна салата и кашкавал … примерно” – язък му за ходенето тогава 🙂 🙂 🙂

 5. Ами какъв е смисълът да излиза тогава в техния арктически студ? Верно, че звучи много чревеугоднически … а и едва ли Владо излиза, за да отслабва. А? Владимирски, така ли е 😀

 6. А ще ми кажеш ли къде си намираш четиво?Може би в “Библиотеката на Борислав” или в “Народна библиотека”?Аз току-що хвърлих едно око там и намерих Чудомир.И ако колегите ти от съседните стаички те чуят да се смееш сам през почивката,седнал пред компютъра,значи и ти си го намерил и го четеш :)) .Иначе какъв жанр предпочиташ?Може би фантастика?Препоръчвам ти “Нормандски шеги”(забравих името на автора 🙂 ,ще ти го кажа като се сетя).Това са разкази,ама много,много интересни.
  Иначе в “BG Bible” намерих детската БИБЛИЯ,доста отдавна я търсех.Препоръчвам я на всички,които имат деца.Дъщеря ми не заспива,докато не чуе поредния библейски разказ 🙂 .

 7. Авторът на “Нормандски шеги” е Ги дьо Мопасан.

 8. @Lu: Много моля да не забравяш, че вече не живея и работя в центъра на Пловдив като едно време. Офисът сега е в американско предградие тип “село” – дето най-близкия магазин или ресторант е поне на 2 мили, които се ходят за около 30 минути и идва много.
  А що трябва да ям тостери – това не можах да разбера. Има сума ти вкусни храни, а ти ме караш да ям домакински уреди. Бива ли така, младо 😉 ?
  @Делевски: В десятката както винаги, приятелю 🙂 .

 9. @Lu: Прав е Делевски. Едно от малкото неща, които ми липсват от БГ, е ежедневната нужда от ходене – виж ми горния коментар за американското село 😉 . Искам да се движа, но ако се улиса човек в ежедневието, става почти невъзможно. Та за това трябва да почна да ходя – студ не студ, няма начин :).
  @JoyElectricLand: Чета главно при Борислав. Имам в браузъра си shortcut и всеки ден ходя на страницата с историята и гледам какво ново има публикувано. Днес се кисках на разказите на П.Г.Удхаус, но поне беше след 5:30 и в офиса не беше останал почти никой. Иначе ми се е случвало да чета я “Мамино детенце”, я Чудомир, я “Записки по българските въстания” и със сълзи на очи да си натискам ръката пред устата, че да не се разхиля много яко 🙂 .
  Мерси за Мопасан – ще видя дали ще мога да го намеря това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *