Riviera Theater

Досега не бях ходил в местното селско кино, въпреки че бях виждал и чувал, че сградата е историческа и красива 🙂 . Всяка събота има прожекции на филми с детска тематика срещу $2 на калпак – което е безумно евтино – и Бо води децата от време на време. Заглавието за този път беше Ratatouille – а аз не го бях гледал досега и се присъединих към децата.

Вътрешността на Riviera Theater прилича на италиански театър от Ренесанса – червен плюш по стените, стенописи, декоративни решетки… Имат си и истински театрален орган Wurlitzer – едно време са озвучавали немите филми с този инструмент. Най-интересното за мен беше, че преди да започне прожекцията – както си е обичай, трябва да се отиде поне половин час по-рано, за да се намери хубаво място за сядане – няма реклами и превюта както в нормалните кина с цени на билета от по $9-10, а има жива музика! Riviera Theater си има група от щатни органисти и преди съботната прожекция някой от тях свири на органа 🙂 . Идеята е много добра – вместо да гледаме идиотски реклами, можем да послушаме изпълнения на този не много популярен инструмент. Киното прави и по един концерт за орган всеки месец, но с билети 🙂 . Изнасят и други представления. Явно и наоколо се намира културен живот – само човек трябва да се огледа.

Филмът също ми хареса много! Ще ходя с децата и на други прожекции. Добре че от училище им дават съботната програма на това кино и можем да си правим планове кога да ходим на кино по семейно.

2 thoughts

  1. То тук в България май само киното още е на нормални цени(в сравнение с други държави). Бях на премиерата на Die Hard 4 в края на Юни за 5 лв.(~$3.7). Което и сега си е нормална цена за билет за нов филм. А иначе Рататуи “кърти мивки” 🙂 Абе, Пиксар са голяма работа!
    А, като заговорих за Пиксар – ей това е нещо, което става за подарък(за малки и “големи” 😉 деца) и си заслужава да го има човек в колекцията си – http://www.uncrate.com/men/entertainment/dvd/pixar-short-films-collection-volume-1/

  2. @Красимир” Явно киното наистина все още е доста евтино удоволствие в БГ 🙂 .
    И аз много харесвам Пиксар!
    От това ДВД май съм гледал само филмчето с лампите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *