9:00 >> 7:30

Днес децата не са на училище – имат свободен ден (май поради някакво оперативно събрание на районния инспектор [superintendant] с директорите и учителите) и реших да дойда по-рано на работа. Децата и майка им и без друго ще спят до късно и аз мога да си стана в 7:00 – когато навън е още тъмно – да си направя кафе и да си го взема със закуската в колата. Довечера Бо има girls night out, аз имам гости в къщи – ще гледаме “Завръщането на краля” заедно с децата, и като съм пристигнал рано, ще си тръгна още в 4:30.

Винаги когато пътувам за офиса с колата в 7:30 обаче си припомням защо не държа да го правя всеки ден. По това време всички други съседи отиват на работа и трафикът и в квартала, и по магистралата е доста по-натоварен. Е, няма задръствания, но все пак за мен ситуация от тип “Не мога да мина на първата зелена светлина на светофара, а трябва да изчакам червения цикъл и чак тогава да мина през кръстовището на следващото зелено” си е живо задръстване 😉 . Но все пак е малко по-неприятно да се движиш по магистралата със 110 км/ч заедно с три ленти коли без много дупки… Ако тръгна от къщи в 8:45, главната група хора се е изнесла и е много по-приятно да се шофира. По същия начин е и вечер – излизане от офиса между 5 и 5:30 предполага доста висяне на няколко светофара, докато се измъкна от тълпата отиващи си от работа обитатели на околните офис сгради, така че най-добре е човек да си тръгне около 6 или по-късно.

И докато си хапвах закуската и отпивах от кафето в потока коли, си спомних как докато бях студент в ТУ в Пловдив бях определено много сутрешен тип човек. Ставах в 7 (а докато бях в сесии – даже и в 6), свършвах си повечето работа сутринта и така вечерите ми бяха свободни. Не че тогава много съм се задържал до късно – спомням си как веднъж трябваше да обикалям из центъра на Пловдив в 23:30 в търсене на работеща нощна аптека и се чувствах много не на място… – но целият ми ден беше изместен повече в посока сутрин. Сега обикновено прилагам обратната система в ежедневието – ставане в 8, изпращане на децата на училище, пристигане в офиса между 9 и 9:30, после работа до късните часове на следобеда. Рядко си лягаме преди полунощ. Това обаче ми спестява движение в трафик и губене на време по пътя 🙂 .

А вие по какво разписание работите?

{democracy:9}

10 thoughts

 1. Твърдо в нощната графа попадам. Като студентка сядах да уча към 10 вечерта, приключвах призори. Денем и една страница не можех да възприема, просто не мога да се концентрирам. Ако нямам насилствен коректив (работно време, да 🙂 ), режимът ми автоматично се измества. Което си е голямо проклятие, разбира се, светът се управлява от дневните хора, ние, онеправданите нощни, трябва да се съобразяваме с тях 🙁

 2. Ставам в 7 и лягам в 12:00 – не знам кой отговор да избера?

 3. Още един Вампир, деня не съм продуктивен.

  Но след 22 направо се събуждам и до около 3, 4 или 5 може да изкарам. Обикновенно тогава са ми най-силните периоди.

  Не съм обвързан с работно време засега (сам съм си шеф).

 4. Сега детето като спи до мене, ми е все едно ква съм, щото не спя качествено изобщо. Преди ставах рано за работа, че знаеш как е в банките – нема мърдане и си лягах в 2-3, така че … ‘се ми е тая.

 5. Моят тип го няма в списъка – “обедно-следобеден” 🙂
  Алармата звъни в 7, аз ставам в 8 😉 после закуска, моткане, бегом към офиса – към 9.30-10 съм там. И така до към 18.30-19 часа; иначе си лягам си към 1… Ами това! Май ще гласувам с “Все ми е едно” 🙂
  Иначе ако става въпрос за това кога наистина върша работа – това е м/у 10 и 19 часа през деня…

 6. Ставам в 6 и бягам за работа. Учим само сутрин на едносменен режим. Народонаселението у дома ляга към10:30 – 11 часа. Може да съм си увредила децата, но те пък бързат сутрин за тренировка или за училище – според зависи от смяната. И вечер нямат сили и филм да гледат понякога. То май и старците по-късно си лягат от нас… ама…

 7. @Антония: За теб знам 😉 Нали за това се засичахме по едно време – ти работеше едва ли не по американско време 🙂 .
  @здравко: Трябваше да избереш “Все ми е едно”.
  @kenkal: То и около мен доста колеги са с подобен на твоя режим. Много им се чудех защо в 10 вечерта са по леглата, ама като стават в 5, няма начин.

 8. Я, колко нощни птици има в блог-аудиторията ми 🙂 . Ще трябва да обменя повече Скайп контакти, че с вас, които работите в България през нощта, можем евентуално да си говорим, когато при мен е вечер (и съм онлайн 🙂 ).

  Благодаря на всички за отговорите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *