14 thoughts

 1. да, беее, той и бате ти Спаси ме агитираше “да сме се пробвали”, ама аз се не поддадох 🙂

 2. Ами Владо пускай и дано тая година да е на късмет 🙂 .

 3. Поредната DV-200X, в която няма да участваме семейството…

 4. @Емин Бей, Делевски: Чудя се още дали ще има смисъл да участвам…
  @bandzo: А защо да не се поддадеш???
  @zdravko: Ти си знаеш 😉 . Ама наистина с твоето семейно положение хич няма да е лесно, даже и да спечелиш 😉 .
  А в DV-201x би ли участвал??

 5. @Красимир – малко ме съмнява да е точно така 🙂

 6. Ами може да няма смисъл да участвам поради това къде точно се намират документите ми в момента 🙂 .
  @Красимир: Делевски е прав – поне докато зависи от мен, няма да се прибера да живея в България сега. Чувствам си се на място и в къщи тук в САЩ. Но Делевски знае, щото доста често си говорим с него и сме на едно мнение за много неща 🙂 .

 7. @Владо: Само пускам провокации 🙂
  Пък и да си питам, любопитен съм, понеже напоследък доста мои познати(и непознати) са решили да се връщат(я от САЩ, я от други места по света), защото цитирам “в БГ е истината”(как ли пък го разбраха това, като през последните 4+ години са живели на друго място, ама това си е тяхна работа…). А и не можеш да кажеш, че тук е истината само заради хубавите 2 седмични ваканции и старите спомени… Поне аз не бих. Но както казват японците “You never know…” 😉

 8. “че тук е истината само заради хубавите 2 седмични ваканции и старите спомени”
  Както са казали хората – да не се бърка туризма с емиграцията 🙂 . А иначе и тук в Чикаго доста хора се прибират в БГ, но това са предимно шофьори на камиони, за което си има доста сериозна причина, ама май не е мястото да я дискутираме тук 🙂

 9. @Красимир: ОК, приемам провокации. Но ще трябва да ти отговарям надълго и нашироко. Както и Делевски казва, всичко е въпрос на лично виждане и оценяване на истината. Не искам да звуча грубо, но за мен истината си е тук в САЩ. А колкото за ваканциите – и в Америка има много места, на които може да отиде човек. Просто трябва да се гледа напред, а не само в миналото. Но наистина има и хора, на които мястото им не е тук и за тях е по-добре да се върнат да живеят в България. Просто лотарията не подбира и доста от спечелилите идват тук защото “ами какво ще кажат хората” и после цял живот все псуват Америка и си спомнят с умиление за България, ама на повечето не им стиска да се приберат, че още повече ще им се подиграват по родните места.
  @Делевски: Ами и до дискутиране на причината ще стигнем… Може да ти звънна утре да видя какво имаш предвид и ще напиша тема 🙂 .

 10. @Владо: Не звучи грубо – просто ти си намерил явно къде е най-добре за теб. Но пък, за да се твърди това, трябва да имаш база за сравнение т.е. аз не мога да кажа, че напр. в БГ е най-добре, понеже не съм живял на друго място. Пък и имаше една поговорка, която звучеше горе-долу така “Когато си в Рим, прави като римляните”.
  Преди време(3-4 г.), един съсед от блока и семейството му, спечелиха Зелена карта, оправиха документи, стегнаха багажа и: напред към неограничените възможности. Той, обаче, си пада, как да кажа, шмекер, все гледа да свие нещо, лъже на дребно и др. подобни – поведение, с което тук се живее, хм… по-лесно… Ами май всички се сещат, че се върнаха след 7-8 месеца – гадно било, много работели там…
  Май наистина се събра материал за цяла нова тема като гледа 🙂

 11. @Красимир: То за подобни хора определено не е място тук… и аз знаех няколко такива, на които не им харесваше точно поради силно намалената възможност да се шмекерува на дребно – и се върнаха обратно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *