Гледате ли телевизия, докато се храните?

{democracy:3}

В къщи гледаме много малко телевизия напоследък, но никога не съм обичал да гледам, докато се храня. А и нямаме телевизор в кухнята (макар че доста от новите модели хладилници май имат някакъв малък телевизор, вграден във вратата…) – а определено не желая да се храня в хола пред телевизора.

А вие?

(Както винаги при статия с анкета, насърчавам ви да оставяте коментари.)

Edit (8/23/07): Честно да си призная, очаквах точно противоположния резултат. Но данните са винаги малко по-обективни от изолираното лично мнение.

12 thoughts

 1. Не гледам телевизия по принцип — само я слушам 🙂 И по време на вечеря, да. Старателно избягвам всякакви новинарски емисии, публицистични предавания, шоу програми, риалити игри и прочие дразнители, пускам HBO или канали със ситкоми.

 2. У нас ТВ работи почти постоянно, друг е въпроса колко го гледаме.

 3. Като не си ми сложил пак възможност за избор в анкета, естествено че коментар ще напиша – от както сме в САЩ въобще не съм гледал TV. Не знам поради какви причини – май заради доста заетото ежедневие в началото и после ми остана като навик 🙂 . Иначе преди това не съм гледал докато се храня, май 🙂 .

 4. @Делевски: Ами що да нямаш избор?? Отговорът е “не”.
  Иначе мерси за коментара ;-).

 5. Докато се храним пускаме TV най-вече заради децата,защото много харесват да гледат някои детски филмчета – Мечо Пух, Барби, Teletubbies… Иначе,според мен телевизията създава излишен шум в нашата и без това “спокойна” среда. 🙂

 6. И аз малко гледам телевизия, а докато се храня пък – хич. Обаче за тези, които гледат телевизия редовно що не пуснеш обратната анкета – “Храните ли се, докато гледате телевизия”?
  И един виц по тоя повод:
  В един манастир пристигнали гости монаси и с изумление видяли, че тукашните им братя пушат по време на молитва.
  – Как го правите? Нашият манастир пита Синода дали може да се пуши по време на молитва и оттам ни отвърнаха, че не може!
  – Е, всичко зависи от това как е зададен въпросът. Ние попитахме дали може да се молим по време на пушене…

 7. И аз като Антония се старая да подбирам. Не понасям новини напоследък(от около 2-3 год.), като “черна станция” са. За риалити програмите няма какво да кажа…
  Разправят, че било вредно да се гледа ТВ докато се храниш… или май беше обратното – да се храниш, докато гледаш ТВ 🙂 Та обикновено гледам ТВ докато закусвам, но го правя само ако нямам компания на масата т.е. ако имам компания е доста по-приятно от ТВ 😉

 8. винаги гледам телевизия, докато се храня, май е по-скоро навик, но обичам нещо да ми шуми

 9. Аз обичам да гледам телевизия докато се храна само, ако съм сама и нямам компания. А понякога замествам телевизора с книга или вестник.

 10. Интересно е да видиш пораженията от бомбите на ЕТА,загубите на Реал Мадрид,поредните изцепки в сериите на CSI в рамките на 20-30 мин и да се усмихваш 15 мин след това:)
  Е,и някоя серия на Симпсън,но повечето съм ги гледал,защото се оказва най.интересното по телевизията по време на обяд:)

 11. @maumyh: Аз пък чета новините онлайн, не гледам клубен футбол и не обичам сериали – и може би точно за това не гледам телевизия толкова често, а особено като съм на масата. Чувал съм (но не съм проверявал твърдението), че това си е и малко вредно за организма.
  А иначе Simpsons rock!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *