Разправии с кабелния интернет

Когато Дончо публикува резултатите от теста за скорост на кабелния си интернет, аз също се пробвах. И се засрамих… Въпреки че интернетът до в къщи трябва да е доста бърз (защото плащам за най-високата скорост), резултатите ми бяха от порядъка на 250 kbps и в двете посоки – разочароващо бавни. Тъй като бях видял, че доставчикът ми променя разни сървъри и адреси (и интернетът се губеше чат-пат), реших да им дам малко време да видя дали разочарованието ще изчезне от само себе си.

Уви – нищо такова не се случи. Да им се обадя днес, хайде пък утре, че стана късно… Обадих се чак вчера. Помня, че старият доставчик (adelphia.net) май нямаше много техническа поддръжка по късните доби, но новият – Time Warner Cable – има. Първото момиче, което вдигна телефона, ме разпита за какво се обаждам, прехвърли ме на друг отдел, където ме поразпитаха още малко и ме накараха да пусна няколко теста със speakeasy, след което ме прехвърлиха къмедин техник. Момчето ми зададе още два въпроса, извини се, че са ми объркали абонамента, изпрати нов firmware image към кабелния модем, рестартира го дистанционно и ме помоли да пусна тестовете отново. Всичко тръгна много по-добре, а той отново ми се извини, че при прехвърлянето към новата структура явно не са видяли за какъв точно абонамент плащам и са ми заредили модема с файл, който поддържа само евтиния план с бавния интернет. Поне се усетих да се обадя навреме… Като си плащам следващата сметка, ще запитам официално дали не смятат да ми върнат някой и друг долар заради това, че почти цял месец съм плащал за бърз интернет, а съм имал бавен.

Сега скоростите изглеждат съвсем нормално 🙂

4 thoughts

  1. И аз си направих тест.
    Down 14700 kbps, up 7800 kbps за Пловдив и БГ.
    Интересно, това би трябвало да е доста бързо, а пък не ми се струва чак толкоз!!!

  2. @Антон: Ще пуснеш ли един тест и до сървъра в New York и да ми кажеш резултата после, моля? Моите резултати от тук са 1706 kbps download и 310 kbps upload.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *