На поход с децата в Letchworth

Много отдавна имам желание да започна по-сериозно да извеждам децата на походи сред природата – да свикват от малки с това. Аз май за пръв път покорих Мусала, когато бях в седми клас (през 1984-а или 1985-а) и оттогава обичам да ходя из балканите. Малко позанемарихме тази дейност като се родиха децата, но вече са достатъчно големи да започнем да ходим на умерени преходи. Днес се почиваше заради Memorial Day, та се хванахме дружно трите момчета и отидохме на поход в Letchworth State Park.


Времето беше идеално за ходене – слънчево, но не горещо, с леко духащ вятър. Освен всичко друго трябваше да си изпробвам новата раница, която Бо ми подари за рождения ден – а не бях ходил с туристическа раница на гърба отпреди много години. Момчетата не носеха багаж, а само ми прибраха туристическите щеки – да ги ползват като тояжки или stormtrooper blasters в зависимост от това на какво точно играеха в дадения момент :-). Бяхме идвали в тази част на Лечуърт преди две години, но този път тръгнахме по други пътеки. Нямах специална туристическа карта, а ползвах генералната карта на парка, която раздават на входа заедно с билетчето за платен паркинг – но тя е достатъчно детайлна за къси преходи. Всички пътеки са маркирани с жълт правоъгълник с номер в него – който отговаря на номера на пътеката в картата и ориентирането не е трудно.

Редувахме пътеките и направихме доста голяма обиколка – по много груби сметки за 5 часа минахме поне 7 мили (или 11 километра). Децата са пораснали и трябва да почнем по-често да ходим на такива походи – но лятото е пред нас :-).

One thought

  1. Хе, сладури.
    Да са ви живи и здрави, и вие покрай тях. И по-често да ходите по такива места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *