Лятното часово време и операционната ви система

От тази година правителствата на няколко държави решиха да сменят датите за лятното часово време. За САЩ часовниците ще трябва да се превъртят един час напред в 02:00 ам в неделя, 11-и март (вместо през първия уикенд през април, както май беше преди) и един час назад в 02:00 ам в неделя, 4-и ноември (вместо през последния уикенд през октомври). Следователно, не можете да разчитате на операционната си система да промени системния ви часовник, а ще трябва да инсталирате patch.

Ако компютърът ви е с Windows XP, можете да прочетете цялата статия от сайта на Microsoft. Можете да свалите кръпката за лятното часово време и от този сайт. Мисля, че проблемът може да се оправи и ръчно – десен бутон на мишката върху системния ви часовник долу вдясно, Adjust Date/Time, избирате таб Time zone и премахвате селекцията в кутийката “Automatically adjust for daylight savings changes”. После обаче трябва ръчно да променяте часа на правилните дати, които са различни всяка година.

Сигурно има подобни кръпки и за Linux, така че проверете сайта на предпочитаната от вас дистрибуция.

4 thoughts

  1. А пък иначе може да се ползва tool-a (инструмента..) tzedit.exe от ресурс кита на Win2000. Всеки знае, че няма как да синхронизира PocketPC с Outlook под Windows 2000. В България… Защото според Microsoft, когато са правили Win2000 България е била +1GMT вместо +2GMT. А после като са направили WindowsCE България се е преместила на +2GMT. В резултат на което всички видове задачи и бележки се разминават на двата Outlook-a – на покета и на PC-то.

    Въпросният инструмент редактира зоните на Уиндоус-а – колко са спрямо GMT, кога се сменят времената и т.н. Това за заинтересованите – да го сложат в Policy на домейна или за каквото друго им трябва. Иначе – просто Windows Update…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *