ДОД в USA: Банкови лихви

Почти всички лихви, които са ви дадени от банка, се водят доход и трябва да бъдат включени в данъчната ви декларация (има си и изключения, но доколкото знам, са много рядки). Няма значение дали става въпрос за $9.33 или $1300 – ако ви направят ревизия, възможно е да се заядат за изпуснатите няколко долара приходи. Банките докладват тези лихви на IRS и обикновено пращат на титуляра формуляр 1099-INT, който включва точната сума на лихвата, спечелена през изминалата година. Имайте също предвид, че някои банки решиха да не пращат такъв формуляр, ако начислената ви лихва е под $10, така че отговорността да откриете колко точно сте “спечелили”, си е лично ваша.

Дребна, но необходима подробност. Нали сега е Tax Time

2 thoughts

  1. След като банките ми пратиха 1099-INT, открих, че са пропуснали едни дребни суми дето ни подариха на мен и на теб като и станахме клиенти на едната банка. Та въпроса е какво правим с тия суми след като ги няма в тяхната форма 1099. Обявяваме ли ги или се прави на ударени :-).

  2. На моя формуляр 1099-INT си я има тази сума. Ама аз лично бих ти препоръчал при всички положения да я обявиш – няма да обеднеем с ДОД на $25, а ако някой ти направи ревизия, може да се заяде и става по-зле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *