Спомени от UB

В сряда ми се наложи да отида до UB – трябват ми данните за имунизациите, които ми направиха в университетската поликлиника през 1998-а година. Търсих телефон – да се обадя да попитам, а да не се разхождам специално – но не можах да намеря нищо. И се запътих за южния кампус. Той е по-старият от двата и в момента приютява главно медицинските и биологичните факултети. Ситуацията с паркирането си е същата – т.е. забравете за намиране на място по паркингите, които са по-близо до сградите, през деня. Колкото и да съм забравил разположението на сградите и улиците (не бях се появявал в този кампус от 2000-ата година), се ориентирах сравнително бързо и намерих в коя сграда трябва да отида. Естествено я обиколих два пъти в търсене на място за паркиране и след това на входа за самия паркинг :-).

Чакалнята на студентската поликлиника ми се стори една такава… странна. Забравил съм това усещане. Всичко е поддържано и чисто, но е очевидно старо. По пейките бяха насядали предимно чуждестранни студенти, а двете дами зад гишето на рецепцията си бяха точно на мястото. След като бях изгледан с укор заради това, че не си помня студентския номер, бях изровен от базата данни, попълних един формуляр и ми беше казано, че ще получа исканите от мен данни на домашния си адрес след около две седмици. Супер! Надявам се да не ми се налага да ходя пак в южния кампус, защото вече ми се струва доста неприветливо място. А като се замисля преди 9 години с какво вълнение обикалах да го разглеждам… ама си бях точно “невидял”.

Ще трябва да се подсетя да отида до сградите на МЕИ-то в Пловдив следващия път като съм си в България и да видя какви спомени ще събудят те у мен.

3 thoughts

  1. МЕИ-то нали му направиха новата сграда, а старите си ги върнаха на католическата църква (ако не се лъжа), та нищо няма да можеш да видиш :-). Само новата сграда – дето като я построиха и малко след това и падна едната стена ей така както си стоеше :-).

  2. @Делевски” В такъв случай ще ида да разгледам училището, където баба ми си е карала младежките години – Френският лицей в Пловдив, а по случайност сградите са същите :-P.

  3. Днес си получих писмото с данните, които поисках – наистина им отне две седмици! Изпълниха си хората това, което ми обещаха.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *