Relevant Worship @ Amherst Baptist Church

Вчера пак бях озвучител. Добре че всичката ми техника е натоварена на едно ремарке, което седи в гаража, и не трябва да нося усилватели и колони от мазето до колата – просто закачам и тръгвам :-).

Онзи ден минах с колата по улицата покрай Amherst Baptist Church, защото никога не бях ходил и исках да погледна какво представлява – поне отвън. Но се бях подлъгал доста – помислих се, че главната зала не е много голяма, но вчера се оказа, че е с места за 800 посетители. Формата й е доста особена – пейките са разположени почти в полукръг около неголяма сцена с две крила (мисля, че за хор) зад парапети… Добре че този път щяхме да имаме само шест човека на сцената и имаше място за всички. Проявата не беше само концерт на Relevant, а имаше и говорител – Mark Cahill. Публиката беше доста смесена този път – имаше хора от всякакви възрасти. От сайта на църквата разбрах, че имат служба и на руски, и наистина пейките през мястото, където разположихме пулта, беше пълно с руснаци. Заговорих се с един-двама от тях, но много лошо съм забравил да говоря на руски. По-лесно ми е на English…

Всичко мина много добре, само дето денят ми стана много дълъг – отидох в 2 часа да разпъваме техниката (и може би за пръв път в живота ми бяхме готови с всичко доста рано и трябваше да чакаме музикантите ;-)), след това концертът почна в 7:15 и доста се проточи… Бяхме натоварени и готови за отпътуване няколко минути след 11. Но си заслужаваше – имаше може би над 500 посетители. Ще трябва да си измисля някаква по-точна техника за оценка на присъствието. После докато разтоварим китарените усилватели и докато вечеряме, стана 01:00. Прибрах се като беше станало днес. И според думите на музикантите, май ще започне да ни се случват по-често подобни събития. Поне следващия път – след 3 седмици – няма да мъкна цялата система, защото ще ходим на място, където си има озвучаване, а само ще се опитам да запиша концерта!


Сцената:

Усилвателите:

Пултът и Карл:

Крис загрява:

Групата на сцената:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *