Ледена феерия

Вчера поваля доста леден дъжд (freezing rain). Това ни се случва поне по веднъж или два пъти всяка зима. Наглед от небето пада безобиден дъжд, но там, където се докосне до земя, дървета, храсти, коли, улици и каквото друго се сетите – замръзва. И капка след капка трупа ледена броня около всичко. Изключително отвратително, когато трябва да си изчуквате колата или да карате по ледена пързалка, но неземно красиво след това, особено ако изгрее слънце. Днес специално ходихме с Бо в парка за някоя и друга снимка:

В парка: под леденото дръвче

Клони:

Ледена броня:

Гора от лед:

Бо на моста:

Бо на моста:

Сутринта колата ми приличаше на това:

Следи от гумите на джипката там, където правих donuts по снега в парка 😉 (много хубави кръгчета станаха…):

И светофарите са покрити с висулки:

7 thoughts

 1. Tия donuts – не се ли карат за тях :-). Аз в БГ правих много donuts, ама на сухо – фъна е по-голям 🙂

 2. много красиво 🙂

  това незнам дали го знаеш
  images.google.com, потърси ice switzerland

 3. @george, MacTeP: Мерси, мерси. На живо е много по-красиво, а аз за беда нямах толкова много време постоянно да дебна кога точно ще се покаже слънцето да “запали” висулките. Жалко че не се случи през уикенд, а и трябваше да има повече слънце :-(. Нищо – следващия път.
  @Делевски: Не знам кой и защо трябваше да се кара – аз ги въртях тез donuts на замръзналия паркинг в Ellicott Creek Park (вас май не сме ви водили там…), когато в парка бяхме Бо и аз! Нямаше никой друг. И се изкуших от леда върху паркинга и се пробвах – че никога досега не си бях напъвал джипката точно така. За мое задоволство установих, че се държи доста добре в такава обстановка. А на сухо няма да правя така, че смятам да търся нови гуми чак догодина :-).

 4. То тия на сухо стават ако имаш само задно :-).

 5. Анджък де… Джипката като е на 4х2 е със задно! И точно за това станаха хубави кръгчета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *