Relevant Worship @ Evangel

Отмина и този концерт… Отдавна не бях ходил на такова мероприятие – може би от лятото – и бях позабравил колко шумно става. Имах тапи в ушите, но като минавах пред тонколоните, пак трябваше да се предпазвам и с ръцете, че чак болеше. Измерих около 114 dB SPL високи честоти и 124 dB SPL ниски честоти на 1 метър от решетките на единия стак колони. Но младежите, които съставляваха основната публика на концерта, не се притесняваха от такива нива и си изкараха над един час скупчени точно пред сцената. Аз почти нямах работа, защото обслужвах мониторния пулт, а нивата бяха нагласени от вторник (а и след това имаше още две репетиции и музикантите нямаха никакви претенции към мен). Послушахме хубава музика, макар и с тапи в ушите 🙂 Следващият път ще гледам ако имаме техническа възможност да направя и някой и друг запис.

(Снимката горе е една от трите, които направих – през цялото време стоях в ъгъла на сцената и нямаше начин да се движа, че да направя повече снимки…)

Бях забравил колко много хора са необходими за гладкото протичане на шоуто – 11 човека на сцената, двама тонинженери, двама светотехници на пулта, двама осветители на прожекторите, две момичета на системата за презентация и още пет или шест души друг персонал. Залата се напълни – по мои най-груби сметки имаше над 400 човека… Надяваме се следващия път да сме в по-голяма зала!

Аз успях да се запозная и да си поговоря с доста хора, някои от които може да имат озвучителни нужди в близко бъдеще и се надявам да ми се обадят. Така се завързват контакти – в непринудени разговори около мишпулта :-). Вярвам, че ще ми се отвори повече работа около подобни концерти през 2007-а година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *