epay.bg

След доста чудене си отворих сметка в epay.bg – не ми е приятно постоянно да карам братовчед ми в България да ми налива по някой и друг лев в Прима картата всеки 10-11 месеца. Точно поради тази причина се опитах да си отворя сметка в българска банка миналата година, но нямах успех. Някой ми беше споменал, че вече човек може да се регистрира в epay.bg без да притежава сметка в България и свързаната с нея дебитна карта, а може да ползва каква да е кредитна карта. Опитах се и веднага можах да си създам акаунт. Вкарах данните на една кредитна карта, която в момента не ползвам за нищо друго. Трябваше да изчакам няколко дена за потвърждение – ePay удържа дребна сума (в моя случай $1.40) от картата и иска да потвърдя номера на транзакцията, след което ми съобщи, че вече мога да плащам сметки в България през ePay акаунта си. Таксите са минимални, а услугата ще ми е много удобна.

На дневен ред е да разбера дали приятели от България могат да ми пращат пари чрез този акаунт и как бих могъл да ги тегля от Щатите евентуално…

3 thoughts

  1. “На дневен ред е да разбера дали приятели от България могат да ми пращат пари чрез този акаунт и как бих могъл да ги тегля от Щатите евентуално…”
    Би трябвало да става чрез Микросметка-та. Поне така твърдят от e-pay, аз не съм пробвал реално. Плюс това има някой ограничения за сумата на тегленията и съответно тарифи в зависимост от това какъв статус имаш в epay. Като за да получиш най-благоприятния трябва да си дойдеш в България (искат да се отиде в техен офис)

  2. “На дневен ред е да разбера дали приятели от България могат да ми пращат пари чрез този акаунт и как бих могъл да ги тегля от Щатите евентуално…”
    Кажи им да ми ги пращат на мен – аз ще ти ги давам :-). Сериозно – най-евтиния начин за малки суми (до 200$) е да имаш картова сметка в БГ и те да ги превеждат там – а ти от тук да ги теглиш от банкоматите. Същото важи и в обратна посока. Така, че наистина ако трябва да получаваш пари – свиркай, аз имам две картови сметки дето може да се ползват :-).

  3. @Миро: Аз по-скоро ще трупам парите, преведени от БГ, в МИкросметката и ще си плащам Примата и други такива дреболии – че да не обръщам валути по два пъти.
    @Делевски: Така наистина е най-добре, ама нали пусто не можах да си получа картата от сметката, която си открих в БГ… Ще ти припомня някой ден за това обещание като ми се наложи да получавам пари от БГ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *