Подаръци ще има…

Децата нямат търпение и това си е то… От началото на месеца са започнали да питат за тези пусти подаръци и все искат да ги отворят “днес”… всеки ден :-). И ако ги отворят по-рано, пак очакват да имат подаръци и за утре сутринта.

Преценихме, че вече са пораснали достатъчно и тази година ще им подарим Nintendo GameCube – да сядат да играят от време на време, че да има малко тишина в къщи. Дано само да установят, че да играят като един отбор от двама души е много по-полезно и по-добре от това да вървят всеки за себе си :-). Направих доста основно проучване на пазара за игрови конзоли и реших, че GameCube е най-ориентиран към детска аудитория, а и с пускането на Wii на пазара цените на GameCube конзолата и на игрите паднаха доста… Никога досега не съм бил собственик на конзола и съм малко резервиран – мнението ми е, че PC игрите са по-добри, а и тяхната “конзола” е с доста по-универсално предназначение. Но няма какво да се лъжем – игровата конзола е по-лесна за употреба ако имате деца, защото те спокойно могат да си пуснат телевизора и конзолата и да почнат да си играят без да мисля какви интернет-филтри ще трябва да им настройвам, че да не пипнат някой вирус без да знаят какво са направили. Взехме им и Lego Star Wars и утре сутринта момчетата ще се впускат в приключения в Star Wars света :-).

А сега отивам да сглобявам Star Wars изтребители, че младежите все пак не издържаха и решихме да отворим подаръците от баба им…

Честито Рождество Христово и не забравяйте, че това не е празник само за благотворителност и подаръци!

4 thoughts

  1. Wii rulez, това се вижда ясно. За 2008-а ще подаряваш Wii, отсега мога да го предвидя :). Жалко, че си отишъл на по-стария вариант, но ти най-добре си знаеш “за” и “против”.

    И да знаеш… не само децата ще харесат “кубът” :)!

  2. Wii е все още много нов release и аз поне ще поизчакам да му се поогладят ръбовете… А точно поради този release цените на всичко, свързано с GameCube, като че ли потръгнаха надолу, което засега напълно ме удовлетворява.

  3. Не знам каква е разликата в цените на двете конзоли, но на Wii можеш да пускат дискове за GameCube. Така че поне по отношение на цените на игрите няма разлика. Освен това играта е много завладяваща – наистина грабва вниманието на цялото семейство! Ние по Нова Година занесохме Wii-то в Пловдив и го демонстрирахме на няколко поколения. Всички се забавляваха много 🙂
    И което много ми харесва – играта е динамична и наистина можеш да се поизпотиш сериозно!

  4. @Izida: Аз не че да се оправдавам – Дончо най-вероятно ще излезе прав и по някое време ще трябва да се купува Wii, но ще е друга година.
    Другият ми довод за GameCube е че ще искам да го включвам и към видеоекрана в колата – че да играят децата като ходим за Флорида например – а това се постига малко по-трудно с дистанционните контролери на Wii, доколкото ми е известно (ама може и да не знам всичко).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *