На Navy Pier

Често бях чувал за една от чикагските забележителности – Navy Pier – но никога не бяхме ходили там, а и не знаех какво точно представлява. Но днес най-накрая стигнахме и до там. Оказа се, че е комбинация между увеселителен парк с огромно виенско колело и други атракции (които обаче работят само лятото и бяха затворени), ботаническа градина, мол и някой и друг музей, всичко това построено на еднокилометров кей в езерото Мичиган. Митко ми разказа за някакъв образ, който водел децата си там от полунощ до 4 сутринта, защото тогава паркингът бил безплатен. Аз очаквах цената за паркиране да е нормалната за downtown – $10-12, но се оказа, че е $22 (без ограничения във времето на престой). Е, пък няма да се върнем я. Оставихме си колата на закрития паркинг и влязохме да се разхождаме из Navy Pier.

Бо пред виенското колело:

Бо в градината – зад нея се вижда един много интересен шадраван, който хвърляше струи вода на отсечки. Зад нея се вижда как струята е 100% във въздуха. Фонтанът хвърляше струи с различна дължина през различни периоди от време и беше интересно да се наблюдава как водата хвърчи из въздуха като една прозрачна змия ;-):

Бо с тропическата растителност в ботаническата градина:

Бо, Ник и Вик в градината:

След като разгледахме градината и се поразходихме из навалицата в мола, решихме да излезем навън и да походим по самия кей. От едната му страна са пристанали кораб до кораб – повечето от тях предлагат специални турове на залива и гледки към небостъргачите на downtown, често комбинирани с обяд на борда на кораба, но всичко е с предварителна резервация – и то седмици напред… Имаше и един голям платноход:

Изглед към downtown Chicago от Navy Pier:

Не знам от какво се изморихме толкова… Уж прекарахме там само около 2-3 часа, а едва се замъкнахме до паркинга, а аз на всичкото отгоре трябваше и да карам на връщане ;-). Но поне видяхме и тази гледка от Чикаго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *