Българска интернет телевизия

Ако толкова много ви липсва гледането на българска телевизия, можете да я гледате на адрес bgtelevizia.com. Предлагат се десет канала – Канал 1, БТВ, Нова ТВ и няколко музикални канала, предимно с чалга, т.е. с поп-фолк. Скоростта не е от най-добрите обаче – от време на време стриймингът попрекъсва. Аз лично не се виждам да заседна да гледам българска телевизия, защото установих, че изобщо не ми липсва. Новините от България ги чета онлайн в удобно за мен време (и подбирам какво точно да прочета, а не чакам някой да го компилира вместо мен и да ми го представи), а подобна музика никога не съм слушал. А и ми е едно такова странно да слушам официален български език… Установявам, че вече ми се струва, че говоримият ни език е един такъв насечен – може би никога преди не съм обръщал внимание. Постоянното потапяне в българска атмосфера на българи, живеещи в чужбина, също си има отрицателни страни, но за тях ще напиша друг път.

Мерси за връзката, Делевски 😉

21 thoughts

 1. Ти може и да не гледаш, ама аз бих искал да погледвам от време на време. Имаш ли си идея колко бири си спечели, ако това решение работи в Дания 🙂 ?

  Благодаря, ще го пробвам при първа възможност.

 2. @Дончо: Разбира се че ако ти се гледа, ще гледаш ;-). Не виждам защо да не работи и в Дания – но пробвай от къщи, не от офиса. И ми кажи какво стана, моля…

 3. Тц, не става. Не става от Дания. На средно 130ms ми е хоста, но накъсва всеки 5 секунди (колкото всъщност буферира Media Player-а), за около 5 секунди. Т.е. – трябва ми много по-бърза връзка.
  Което е някакси нормално, при положение че сървъра е колокиран в Чикаго:

  67.159.0.0 – 67.159.63.255
  FDC Servers.net, LLC
  141 West Jackson Blvd, Suite 1135
  Chicago, IL
  US

  Жалко, пак се уредихте “хамриканците”!

 4. Както много неща и това не е много безплатно. Имам информация, че е само “зарибявка” и след това ще стане платено. Говори се нещо за 30$ на месец ама кой знае дали е вярно. Иначе тук е със съвсем прилично качество (е все пак и ние сме в Чикаго :-)) даже и разгънато на цял екран. Пък и вече е много известен сайта сред хората тук и кой знае колко “маймуни” се качват на клона наведнъж. Аз също нямах нерви да гледам телевизии, но пък с удоволствие изгледах няколко стари филма по BG Movies TV.

 5. @Дончо: Жалко… Ама не съм се уредил, щото аз тъй или иначе нямам време да зяпам подобни неща. А ако искаш и ти да се “уреждаш”, заповядай от нашата страна на океана.
  @Делевски: Това обикновено е цената за БГ телевизия в USA. Чувам, че има и някакви сателитни канали, ама както казах и по-горе, нямам желание или време да гледам и въобще няма да ме притесни липсата на такава телевизия. Но който има желание, да гледа ;-).

 6. За сателитните канали е така, аз също чух оня ден за някакви приемници дето ловяли БГ каналите. Ама той и Дончо е в Европа и там пък хич не би трябвало да има проблем да ги гледа – какво само “реве” и ни завижда:-)

 7. Хм, да обясня, защото бидех грешно разбран и сега за малко да се обидя!

  @Владо: “уреждането” беше закачка, но явно не съм я изразил добре. Извинявам се!

  @Делевски: От две години се опитвам да намеря начин да гледам БГ телевизия в Дания. Едиснтвения такъв засега е сателитен приемник, но не знам дали знаеш (надявам се не знаеш, защото си си позволил да каже, че “рева”), в Дания е забранено да инсталираш сателитен приемник, ако живееш в апартамент. А къща в Дания не е лесно да си позволиш – задължително трябва да работите и двамата, за да може да изплащате кредита и да и плащате данъците. В този смисъл САЩ е по-доброто место, но поради една или друга причина засега сме в Европа.

  Надявам се бях ясен.

 8. @Дончо: Ти пък сега вземи наистина да се обидиш… Нали си говорим с полушеговит закачлив тон ;-). Хайде сега – не ни е целта да се бомбим с думи 😀
  Дочувал съм, че май има някакви други уеб телевизии, базирани в БГ, за няколко лева месечно, така че ако си имаш БГ прокси, можеш да пробваш да ги намериш. Успех! (честно)

 9. Мерси, Здравко. Ще взема и аз да я изпробвам да видя как върви от тук нетерра-та.

 10. @Дончо: прав си, незнаех за това изискване в Дания, пък и както каза Владо – тона е полушеговит та несъм искал да те засегна :-). Ха – това е много тъпо изискване бе – що пък да неможеш като си в апартамент. Каква им е логиката да го забранят.
  @Владо: преди да пуснат тая дето е риъл-тайм, гледахме от Нетера – там са на запис и хубавото е, че можеш да си избираш какво да гледаш.

 11. @Делевски: Ами логиката е “Всички апартаменти трябва да изглеждат еднакви отвън” и “Не трябва да се загрозява сградата”. Така е в повечето случаи когато собственикът е фирма. А може и да имат преференциални договори с кабелната компания, знае ли човек…

 12. @Здравко: Мерси.
  Дончо ми каза, че пробвал връзката от горния ми коментар, и пак не можела да се гледа свясно от Датско :-(.

 13. @Groshko: Мерси за връзката. Аз не гледам толкова много телевизия, включително и българска, но този запис стана нещо като агрегатор с връзки към такива телевизии за когото му трябват :-).

 14. @Ludmil: Не знам дали можеш да download-ваш от neterra.tv или само да гледаш стриймвана телевизия в реално време…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *