1 галон = $2.429

Цената на бензина в USA най-накрая се нормализира – падна до нивото си от февруари 2006-а. Май е главно въпрос на повишено предлагане и намалено търсене. Чух и мнения, че може би е заради предстоящите през ноември избори, но на мен лично не ми се вярва да е така.

А само преди месец и половина видях цени от порядъка на $4 за галон в Калифорния и лично заредих на цена $3.67. И тогава си мислех, че ако цената падне до $2.50, много ще се радвам. А сега, след като подминахме тази граница, се надявам да пада още…

Човешка природа, какво да я правим…

7 thoughts

  1. Хммм, сега пък рецесия. Не виждам да тръгват натам нещата, но то както винаги може да стане и много внезапно. Верно е че housing пазара нещо е в застой сега, но аз лично не мисля, че ще е толкова сериозно. И като гледам състоянието на икономиката поне около мен – в моя малък свят и обкръжение – не мога да кажа, че се задава рецесия. Но в крайна сметка бъдещето ще ни покаже :-).

  2. А пък снощи се чух по телефона с един приятел, който живее във Вирджиния, и той ми каза, че при тях един галон е $1.94…

  3. Един цитат по темата: “The key to restructuring the global economy is to get the market to tell the truth. The prices we’re paying now aren’t real prices – our gasoline prices don’t include climate change, respiratory injury and other consequences. If we included these costs, we’d be paying $10 a gallon, not $3. We need to restructure the tax system to lower income taxes and raise carbon taxes (as they’re doing in Sweden.)”

  4. Дано не злоупотребявам, но ще си позволя още един цитат: “…Brown observes that socialism collapsed because it didn’t let the market tell the economic truth. Capitalism, he believes, may collapse because it doesn’t tell the ecological truth…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *