KingdomBound 2006 Day 2: Озвучител

Вече съм в отпуска за цели две седмици. Първите три дена ще прекараме на KingdomBound, а после ще оставим децата на баба и дядо и ние с Бо ще се разходим до Калифорния. Но междувременно ще трябва да поработим на фестивала и евентуално да отидем на някой и друг концерт.

Работата ни се състои в поддържането на елементарни системи за озвучаване в павилионите за семинари. Системата се състои от два високоговорителя Yorkville nx25p с вградени усилватели, които имат и микрофонни входове и в единият от тях е включен един динамичен микрофон. Всичките контроли са на задния панел на говорителя. Много лесно и удобно. В тези павилиони се провеждат семинари – по три на ден, всеки с времетраене един час. Още като пристигнах сутринта, бях изпратен да се разбера с човекът, който щеше да говори в моя павилион в 3 следобед – искаше да включи изхода на звуковата карта на лаптопа си към системата, че имал да пуска музика. Замръзнах за момент, но набързо импровизирах едно решение и той остана много доволен. Явно ще трябва да се подготвя по-добре за следващите дни и даже да донеса някой и друг кабел от къщи в случай че възникнат други такива непредвидени ситуации…

Иначе първият ми говорител беше Рик Куа – християнски баскитарист, който от доста време заема управленски позиции в звукозаписната индустрия. Презентацията му беше за това как да привлечем вниманието на звукозаписна компания и дали наистина ни трябва това. Главното, което подчерта, е че в тази индустрия най-важното е кого познаваш и с кого имаш връзки. Мислех си за доста аспекти на цялата тази постановка и стигнах до извода, че не може да няма някакъв друг начин… Но за това ще напиша отделен пост.

И днес останахме за вечерния концерт – този път на Casting Crowns. Лидерът на групата представяше семинар в павилиона на Бо следобяда и тя успя да се снима с него :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *