Отново заедно

Отново сме заедно с моите родители. Прелетяха океана за пореден път. Ние с децата ги посрещнахме вчера на летището в Торонто както винаги. Стигнахме почти навреме – преминахме границата с чакане от само 12 минути, но после имаше леко задръстване и бяхме пред изхода за пристигащи международни полети пет минути след като те бяха излезли отвътре. Явно някои процеси се ускоряват на летището в Торонто, защото миналата година отнемаше минимум час от кацането на самолета до излизането от митницата. Чух пак истории за нехайни служителки на Air France на летище София, които заради една молба да си свършат работата както трябва най-вероятно били скроили номер на майка ми и баща ми и пътуването преминало с доста повече нерви от необходимото. Но поне са могли да се видят с брат ми и семейството му в Париж.

Както показват и предишни мои наблюдения, Air France не е от най-добрите авиокомпании от гледна точка на човек, който не е французин. Иначе детайлите по полетите им са изпипани и не се усеща разруха или нехайство, но това обикновено е до момента, в който нещо излезе от установените релси. Ако има друг вариант освен тях, бих препоръчал първо добре да се оцени другия вариант. Но ако трябва да се лети отнякъде (особено летище на американския континент) до Париж, май само те имат директни полети без допълнително прекачване в Европа.

3 thoughts

  1. А не не не не – с Air France такива ядове съм брал, че не е истина. Препоръчвам Lufthansa.

  2. @Ога Драко: Знам, знам, и аз съм брал малко ядове, но тази година нямаше начин, защото пътуването трябваше да се прекъсва в Париж и нямаше да е удобно да се лети през някой друг европейски град. Иначе в последните години сме летяли и с Austrian Airlines и с CSA, като и двете авиокомпании много ни харесаха.

    Мерси за препоръките иначе :-).

  3. Е да, във вашия случай (спирането в Париж) просто няма разумна алтернатива 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *