Раковски

Днес сутринта се натоварихме всички на колата и тръгнахме към Раковски – Бо се беше разбрала с една стара приятелка да поседят малко заедно. Този път реших да видя дали ще е по-добре да се мине по магистралата и после през Шишманци. Оказа се, че не е по-добре – първо пътят се удължава с около петнайсетина километра, и второ – не е много по-хубав и без дупки, особено след като отсечката Секирово – Генерал Николаево е затворена и трябва да се обикаля. Та оставих Бо и децата и аз си тръгнах за Пловдив с уговорката надвечер да ида пак и да си ги взема. На моста над Стряма идващите от � аковски са без предимство. Бях трета кола след един камион. Погледнах напред доколкото видях и от другата страна нямаше коли. Тръгнахме по моста всяка върволица – имаше още две коли зад мен. Мостът е с павета и дупки и по него не може да се кара с повече от 20 км/ч. В момента, в който бях на около 25 м от края на моста (а предната кола беше дръпнала и вече беше
на пътя), видях отпред в началото на моста друга кола – от страната с предимство. Но ние вече бяхме почти стигнали до края. И колата отсреща взе да святка с фаровете. “Е добре” – мисля си, “какво ми сигнализираш с това? Да се върна назад до края на моста не мога – има две коли зад мен. Друг избор освен да ме изчакаш да стигна до края нямаш, пък аз няма да запецна по средата на моста…”. Ама продължи да святка докато не стъпих на пътя. Силно съм отвикнал от подобен род изпълнения, ама за това ще попиша малко по-късно.

По обед ходихме с тъста да питаме в БулИнс за едно каско на колата му. Дадоха ни някаква цена и аз трябваше да си помисля дали да купя… Малко си починах в къщи, че обикновено отпуската в България не се характеризира с много физическа почиква 🙂 и пак отидох в � аковски. Взех си фамилията, че вечерта се събрахме с роднините ни от женска страна у тъста. Пак седяхме до около 22:30 и децата доста полудуваха.

One thought

  1. Това със святкането го няма в Дания. Тук и без това се кара с пуснати фарове, така че и да се святка, и да не се святка – голям праз. Но и датчаните са изключително спокойни и коректни шофьори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *