Финалът

Ето че завърши и това световно първенство. Един месец хвръкна много бързо. Децата се научиха да гледат soccer, както тук викат на европейския футбол. Поради разни причини не можахме да гледаме всички мачове, но тези, които пропуснахме, както и някои от по-интересните срещи, са записани на TiVo-то и ще си ги гледаме по-нататък. Децата почнаха да си играят на футбол с играчките – ще трябва да си намеря снимката на терена с играчите по него (и Дарт Вейдър в ролята на съдията, че нали те се обличат в черно ;-)) и да я публикувам.

Искаше ми се французите да спечелят – нали брат ми е французин… В петък се разправяхме в офиса с един колега, чийто пък брат живее в Италия и той ми каза, че заради семейството ще вика за италианците. Жалко за изхода от двубоя, но всичко се случва в спорта.

Иначе много ми хареса и германският отбор. Вчера играха с истинско удоволствие и с усмивки на лицата. Не знам какво коментираха в България, но тук американските коментатори по ESPN постоянно говореха за това как немците не харесвали Клинсман, защото се бил американизирал много. Той сега живее някъде около Лос Анджелес, пътувал по два пъти на месец до Германия да тренира играчите, а като си бил тук в USA през почивните дни ритал футбол на тревата в някакъв парк с осемгодишния си син, негови приятели и бащите им – недопустимо. Но сега като показа такива неочаквани резултати, всички изведнъж го заобичали там :-). Старата американска максима – не е важно кой какъв е и откъде е дошъл, а какви резултати показва!

Почваме да изчакваме двете години до следващото Европейско първенство…

2 thoughts

  1. Е ма те, твоите хубостници, никога ли не са ритали футболна (soccer) топка? Че се налага да играят футбол с играчки?!?!

  2. А, спокойно, ние и на живо си играем футбол – като ме изкарат на задния двор в къщи, пада една игра… Цял час играхме тази вечер и сега не мога да ходя 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *