Обяд в офиса

Доста често ми се случва да оставам в офиса през обедната почивка – или се е натрупала повече работа за свършване, или просто никъде не ми се излиза и си седя на бюрото и се ровя в Интернет. Ако е останала храна от предишната вечер (и ако съм си я опаковал и не съм я забравил сутринта ;-)), имам и обяд. В офиса си имаме отделно помещение, където има микровълнови фурни, а също така и маси и столове, но аз почти никога не ходя да ям там. Отивам само да си притопля обяда и се връщам на бюрото си – така мога хем да обядвам, хем да чета нещо. Но и да няма храна, пак е добре – в повечето случаи не ми липсва, особено когато имам интересни занимания. Знам, че не е добре да се пропускат хранения, но понякога не сколасвам да помисля за всичко. В такъв случай може или да отидем на обяд с колеги, или да прескоча за 15 минути да си купя нещо отвън и пак да се върна да си го ям на бюрото.

Офисът ни се намира в едно предградие и най-близките ресторанти са на около 3 мили, така че пак трябва да се ходи с колата. Най-удобно е да отиде да си купи човек или някое парче пица, или сандвич тип “подводница” (sub sandwich). Обикновено всички ресторанти или сандвичарници предлагат lunch specials – храната идва с малка отстъпка ако купиш това и това или онова – и човек може да се нахрани добре за $5-6. Все пак всички гледат да привличат клиенти. Загъват ти каквото си вземеш в кутия или найлонова торбичка и се връщаш обратно. Тук картинката с маси, извадени навън пред заведението, не е много типична, да не кажа хич. Сега лятото е хубаво да седне човек навън (освен ако не е много жега), но възможностите за това са малко. Добре че зад задната врата на офис сградата ни има един голям сенник и под него има 2-3 маси и човек може да се пробва да седне там, но за жалост и пушкома се пада там (и въпреки че повечето ми колеги не пушат, има няколко, които постоянно са там и развалят въздуха). Така че за мен е най-добре да си седя на бюрото в кюбикъла през обедната почивка, когато взимам такава. Иначе просто си тръгвам по-рано или просто работя повече часове този ден, за сметка на следващия, когато можем да излезем с Бо да се видим малко без деца.

А вие от кой тип сте – къде обядвате??

8 thoughts

  1. В Subway обикновенно – влюбен съм в сандвича с риба тон, понякога ходим на китайски ресторант с един колега, а понякога един друг колега (арабин) ходи да ни купува арабска кухня – та има разнообразие, ама все гледаме да сме навън някъде. Никога досега несъм пробвал да ям на бюрото :-).

  2. @Делевски: А пробвал ли си в Subway Italian BMT сандвича им? На мен той ми е любимият.

  3. Не съм – още не ми е омръзнала рибата тон :-). Майтапя се – всеки ден ям различен – дейли спешъл-а. Ама ако не забравя ще пробвам тоя “италиянски незнам си какво” :-).

  4. Днес ядох Italian BMT и се оказа, че това е спешъла за четвъртък и ми е следващия любим след рибата тон 🙂

  5. Сандвичите Subway са ми любимите почти всеки обед обядвам с тях. Много харесвам Italian BMT и сандвича с кюфтенца но напоследък си взимам – пиле терияки, много е вкусен: питка с пармезан, много пресни зеленчуци, маслини и сос – медна горчица, току що изядох един за обяд ммм 😉

  6. в София има точно до нашия офис на бул “Патриарх Евтимий” за Пловдив не знам. Направи ми впечатление веднъж като останах в Пловдив да си работя от вкъщи с лаптопа и поисках да си поръчам както сме свикнали в София нещо по телефона установих, че няма нито KFC нито Subway да не говорим за италианска храна или подобно нещо(това сме свикнали да си поръчваме в София в подобни случаи), даже жената от тел. 144 ми се скара, че ми било много широко около врата щом съм търсел да си поръчам храна за вкъщи. Аз не знаех какво да отговоря (хвана ме неподготвен). Както и да е намери ми телефона на “Арабското Пиле” (май така се казваше), което се намира на центъра на първия етаж на вашата къща, те доставиха много бързо храната и хич не беше лоша 🙂
    Явно София е по USA-ориентирана от Пловдив все пак 😉 😉

  7. @Сашо: София винаги си е била друга България, а сега май се усеща още повече…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *