Търсене на български филми

Преди няколко години, като си бяхме в България, бях решил да потърся някои и друг стар български филм на видеокасета. Не помня вече по какъв повод, но попаднах на Руския пазар в Пловдив. И там една мома опънала видеосергия с доста касети с филми, изложени на едни големи стелажи. Позяпах малко, но реших да не си губя времето, а просто да попитам момичето дали има български филми и започнах разговор:

– Добър ден.

– Добър ден.

– Извинете, продавате ли български филми?

– Да, господине, не виждате ли ей онези двата стелажа, че са пълни с български филми.

– Не, госпожице, гледах там и не видях. А кои точно филми предлагате, моля?

– Ами как кои – от най-добрите: Спайдър-мен, Умирай трудно, други такива…

– А, на мен не ми трябват такива – това са си американски филми с български превод. (Тук бях погледнат умно и изненадано.) Нямате ли стари български филми като “Топло” или “Опасен чар”?

– Не, господине, те не се продават добре и за това никой не ги предлага.

Така си и останах без български филми тогава. Добре че в последствие можах да си намеря някои. Та за този вид пазарна икономика върви реч – като не се търси нещо от масата хора, никой не го преиздава и продава и затова ценителите си намират други начини да се снабдят с такива класики… Сега положението с такива филми е по-добре, доколкото съм чувал.

10 thoughts

 1. Ehoo, dai FTP i kaji koi filmi iskash – i gi imash.
  Ne sa piratski, ne boi se….

 2. @Антон: а случайно да може така да говориш за 2-ма? Освен това защо ФТП, е-муле не върши ли по-добра работа?

  Владо, тия от ТРУП затова започнаха да издават скапаните си вестници с български филми на ДВД.

 3. @Антон: ще ти напиша мейл.
  @Дончо: аз ще отговоря за себе си, ама и Антон може да е на същото мнение – не желая да инсталирам е-муле само за да източа няколко филма от приятел. Защото иначе не ползвам е-муле за нищо друго. И сега да се туткам да търся какъв клиент и откъде да свалям за два трансфера – не ми се занимава. Иначе за Труд знам – и даже бях вербувал баща ми да купува ДВД-тата.

 4. @Дончо – Дай една FTP, на Владко вече му качих.
  а… и кажи какво сакаш 🙂

 5. @Владо – Кажи дали всичко е OK. Щото от тук не мога да проверя, малко бавно се точи, и доста прекъсва, ама все пак става – трансферче около 120к.

 6. Антоне – аз ще му дам на Дончо акаунта, който ти дадох на теб, че направо да дърпа оттук, а не от БГ. Освсен ако не иска друго де…

 7. Вече пиратствам.

  Владо, вземи да сложиш IP-то на “хрътката-експерт” в ban list-а, че да не ти почука на вратата със 25 човека от ФБР… Макар че човекът е зает да гледа порно тия дни, никога не знаеш къде ще го избие.

 8. Малеле какви следотърсачи. IP-тата не винаги са постоянни…. Ама дерзайте де…

  Качвам “Воината на таралежите”

 9. Моля ви как и от къде да си намеря незабравимият детски филм – “Войната на таралежите” ! Благодаря ви предварително!!!


  Koментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *