Отново за VoipStunt

Преди около два месеца писах за VoipStunt. Още тогава подозирах, че безплатните разговори до България няма да траят вечно, а това е само промоция за набиране на клиенти. Така и се получи. Първо безплатните разговори бяха неограничени. После ги направиха по 20 часа на месец, след това сложиха допълнително ограничение от 300 минути безплатни разговори през последните седем дена. За последно говорих за без пари с България в неделя. И днес една позната ме попита по Скайп защо разговорите вече не са безплатни. Силно се учудих и проверих сайта на VoipStunt. И наистина България вече не е в списъка на страните с безплатни разговори до домашни телефони. Вместо това имаме цена от 1 евроцент на минута (1.16 с ДДС, или 1.20/1.39 US цента на минута). Тази цена също е много добра – не съм виждал толкова ниска досега. Освен ако и нея не вдигнат в близко бъдеще. За това преди да се обаждате, гледайте цените. Или май че клиентският софтуер ви показва цената на минута за всеки разговор след като го изберете, но за това не съм 100% сигурен, че още не ми се е случвало.

Та така. Няма нищо безплатно на тази земя. Все някой трябва да плаща на БТК за градските разговори в България. Иначе не е ясно откъде VoipStunt щяха да печелят. Така всичко си идва на мястото и е логично. А за нас остава да се озъртаме за промоция на друга безплатна услуга ;-).

За протокола – все още се виждат страни, към които има безплатни разговори, например Франция и USA. Аз си мисля, че VoiPStunt все още може би нямат толкова много клиенти, звънящи до тези страни, и за това разговорите са все още без пари. Така че ако си напрегнем мозъка, има още няколко варианта за евтино използване на услугата.

И още нещо – все още виждам безплатни телефонни разговори до България на VoipCheap.com, но не знам при какви условия, т.е. дали пак трябва да се внесе отделен депозит, а и това ще да е най-вероятно някаква промоция, която ще изчезне след като много хора почнат да звънят до България с тази услуга.

One thought

  1. voipcheap.com и voip незнам си какво са същата фирма под друго име :-). Аз продължавам да мисля, че тия хора нещо са объркали 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *