Авария

За пореден път се убеждавам, че трябва да помня да правя бек-ъп на софтуера преди да си играя да правя промени. Опитвах се да пусна и SoundBlog-а, като използвам базата данни на този блог – трябваше да импортна няколкото стари постинга в други таблици, но пропуснах да променя префикса на имената на таблиците преди да направя SQL импорта и си замазах данните на този блог… Последното ми записано копие на базата данни беше оптреди седмица :-(. За мой късмет обаче бях отворил последната страница от блога в друг браузър прозорец и можах да копирам текста на постингите. Единственото, което се загуби, са последните 15 или 20 коментара, за което поднасям искрените си извинения на коментиралите. Изгубих и връзката в коментара на zImage за живота в предградията, но не съм забравил, че трябва да пиша за това 😉 – даже постингът е WIP в момента и ще го публикувам много скоро.

Мразя да губя текстове, които съм написал, но този път ми се размина… Другият път ще си правя бек-ъп преди да пипам каквото и да е било и няма да разчитам само на вниманието си.

4 thoughts

  1. Брей, аз веднъж ще се престраша да пусна наколко коментара и айдеее, базата се омаза 🙂

    Занапред трябва да внимавам повече 😉

  2. Споко, Здравко, не е от базата – аз се издъних. И тържествено заявявам, че не е заради многото ти коментари ;-). Бих се радвал да виждам повече.

  3. Добре дошъл в клуба Владо. Аз моя блог не съм го омазвал още, ама други неща… И то все поради същата причина – прекомерна самоувереност и неправене на back ups…

  4. Язък, аз от Турско кълвах с писалката на Кютека, пък то…
    И си мислех днес (като гледах липсващите ми простотии) “Абе Владо що ме е цензурирал”?
    Нейсе, малкия дявол…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *