SoundReview: Ползата от Drum Shield

Drum Shield - Bethesda

Drum Shield – пак нямам точен превод на български, а най-вероятно не знам термина. Помагайте, моля. Но както и да се казва това, разликата от присъствието му на сцената е осезателна (особено ако сте като мен и мястото ви на музикант е непосредствено до комплекта барабани ). Този щит на снимката инсталирахме преди две седмици. Състои се от пет плоскости, които по принцип са високи по 5 фута (1.50 метра), но си има и отделни допълнителни панели (закупуват се отделно) с височина 30 см, които се слагат върху основните. Ние така и направихме и сега почти целият барабанен комплект е ограден от тези плоскости с височина 1.80 метра. Свръзките между отделните панели не са с твърди (но тясни) метални панти, а меки пластмасови, които обаче вървят по цялата височина на щита и спират още повече звук. Това е добре за ушите ми, защото и двамата барабанисти удрят доста яко и редовно трябваше да свиря с тапи за уши. Сега е много по-тихо както за мен, така и за цялата сцена, а и за аудиторията. Двупистовият запис на живо става също по-чист – главно заради намалелия “паразитен” звук по сцената. Единственият минус е че барабанистът трябва да привикне към този вид щит – с него е доста по-изолиран и трябва да се вкарат доста повече неща в барабанената мониторна колона. А и май ще трябва да потърсим да купим няколко звукоизолиращи плоскости (от тези с начупения профил), защото твърдите повърхности на щита отразяват доста звук към барабаниста и ъгълът там става много шумен. Иначе въпросът с повишената температура зад щита беше решен доста лесно с помощта на един голям бял вентилатор, който дърпа студен въздух от шахтата за климатика в пода на сцената.

Та ако ви се налага да свирите на сцена с шумни барабанисти (а те почти всичките са такива), подобен Drum Shield помага много.

4 thoughts

  1. Oт къде мога да купя такъв Drum Shield за барабаните?

  2. да, в България съм и ме интересува дали мога да купя отнякъде такова нещо тук вместо да го търся отвън! или ако някой го прави да си поръчам.

  3. Ами аз живея в USA и всичката ми информация е за тук :-(. Не знам нищо за това кой евентуално би правил/внасял и продавал подобен продукт в България…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *