VoipStunt

Един приятел ми каза за VoipStunt.com преди няколко дена. Това е услуга за VoIP разговори от компютър към телефон. Знам, че е пълно с подобни клиенти и услуги, но разликата засега е че VoipStunt предлага безплатни разговори към стандартни телефонни постове в доста страни по света. Редно е да спомена, че изискват депозит от 10 евро – за да имат гаранция, че ако опитате разговор към платени телефони (европейски мобилни номера, например), ще има с какво да си ги платите. Плаща се с PayPal или с кредитна карта. Депозитът май важи три или четири месеца – ще видим… Засега сме звъняли на домашни US номера и домашни телефони в България и Франция. Наистина е безплатно! При набирането на всеки номер клиентският софтуер (който трябва да си инсталирате) ви уведомява дали разговорът ще е FREE. Единственият “минус”, който открих днес, е че май всеки разговор е с лимит 1 час. Е, като ви прекъсне, просто можете да наберете номера отново :-). Качеството на разговорите с България е отлично. Само се надявам това да не е така само в началото, когато тази услуга няма много клиенти – а да се запази и в бъдеще. Засега ще звъним така до България… Не мисля че има уловки – вчера прочетох всичките условия за използване и не видях нищо гнило, поне на първо четене. Може да се набират американски номера от България 🙂 – мисля че даже и мобилни, защото тук те не се различават от домашните телефони, а ползват един и същ area code. (Току-що проверих – така е, и тези разговори са без пари.) Комуникациите стават все по-лесни…

Enjoy!

11 thoughts

  1. Наистина са доста добре засега :-). Човека, който мен ме “открехна” има навъртени вече към 15 часа без никакви оплаквания. Ние също навъртяхме 1-2 часа – качеството съперничи със Skype. Нещото, което на мен ми харесва най-много е възможността вече и от БГ да могат да ни намират на ГСМ-те без да се притесняват за сметката :-). Комуникацийте наистина стават все по-лесни :-).

  2. А тези 10 евро не се ли губят след 3-те месеца ако не са изхарчени?

  3. @Делевски: Аз си мислех по едно време дали да не си взема входящ номер и да го препращам към мобилния си телефон тук… ама предпочитам засега да не прибягвам към този вариант. Който има компютър и хубав интернет в БГ наистина може да ми звъни на мобилния телефон ако им трябвам :-).
    @Здравко: Все още не знам. Но и да се губят, 10 евро за 3 месеца неограничени разговори с България (а и други страни) си е пак без пари от моята гледна точна ;-). Ще гледам да не забравя и да ти кажа след три месеца дали са се изгубили или не.

  4. Акаунта ти “експайрва” след 4 (не 3) месеца и трябва пак да се зареди с 10 евро, т.е. 10-я евро изразходени или не се губят – ама невярвам тва да ви е проблема, след като 4 месеца може да си говориш на воля.

  5. Хм, значи като наближи изтичането на 4-месечния срок, да взема да си изговоря десетте евро, че да не се губят. Никакъв гювеч за тези ;-).

  6. Здравейте. Искам да питам хората, които са ползвали тази програма, как точно става зареждането на тези 10 евро?

  7. @pepinin: Аз лично платих с PayPal, но мисля, че приемат и кредитни карти. За други възможности за плащане просто не съм се интересувал, но това не значи, че не съществуват. Проверете уеб-сайта на VoipStunt за допълнителни методи на плащане.

  8. Аз много се зарадвах на тази програма, чак не ми се вярваше че може да има нещо подобно, и къде ли не се рових из условията им за уловка. Три дни след регистрацията, започна да ме чаржи за разоворите на дом.тел. А дори нямам навъртяни 100 мин, това много ме ядоса. Писах им с въпрос, за това но още не съм получила отговор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *