Crispbread

Crispbread

Като бяхме в Торонто видяхме подобни кракерси в къщата, където бяхме. Много ни харесаха и Бо се запали да ги намери и тук при нас. Ето резултата – “Product of Sweden” шведски хляб (то не е точно хляб… нещо много средно между хляб, сухари и кракерси е) без почти никаква мазнина. Много вкусен. Върви с почти всичко – става за топене, за подложка на кашкавал или салам или за каквото друго се сетите. Аз почнах да го ям и вместо хляб. Има няколко различни вида и всичките са хубави. Ще трябва да заредим доста пачки :-). А и при цена $1.49 за този пакет си е почти без пари.

Поне винаги сме отворени да опитваме нови храни ;-).

5 thoughts

 1. Макар и кратка, втората ми командировка във Франция ме запали отново по закуската с пресен кроасан, масло и сирене Ементал. Като се върнах тук намерих всичко освен кроасаните – те просто не са такива при нас за съжаление. Може би само в McDonalds и OMV се доближават, но аз не обичам да ям там…
  За това и аз попаднах на едни сухари от пълнозърнесто брашно – и се получи интересно разнообразяване 😉 Не замества френските кроасани, но пък ме заинтригува и направи закуските интересни.

  А и като теб мисля, че пълнозърнестото брашно е по-полезно!

 2. Мммм, френски кроасани. Верно са различни от тези в БГ. Тук май имат някакви, които се доближават до френските, ама аз обикновено не закусвам в къщи сутрин – нямам много време. Взимам си кафе и някаква опакована закуска, която си изяждам на работата след като пристигна в офиса. А едно време в Пловдив колко време имаше за закуска всяка сутрин… Не знам защо сега нямам желание да ям сутрин, но може би просто не ми стига времето – предпочитам да поспя 20 минути повече :-).

 3. А къде по-точно ги откри тези сухари, Ирина? И как се казват?

  Че и аз съм фен на пълнозърнестото брашно… 🙂

 4. Този шведски хляб тук е абсолютна традиция. Хапвам си го с удоволствие наобед, наиситна за всичко става, ако искаш да ядеш хляб.
  Най-вкусно е да си размажеш топено сирене отгоре, и така с малките доматчета става идеален български обяд, на който колегите се пулят.
  Колкото до кроасаните, като всичко френско аз и това ще отрека. Да, имат някакъв техен си мек вкус, ама ми стига факта, че са френски!

 5. @Дончо: Ама ти май си голям френскомразец… Да не е резултат от много командировки там?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *