За любовта и празниците

Празник ли е днес, не е ли празник? Ако ли да, какъв точно празник е? На виното, на любовта, на любовта към виното? Колкото хора, толкова и отговори.

Никога не съм обичал подобни празници – когато от теб се очаква да направиш дадено нещо защото всички други така правят. Като малък хич не обичах да е Осми март, защото и от нас се очакваше нещо, въпреки че сме били деца. И обстановката обикновено още от сутринта беше една такава напрегната от очаквания… да не си наоколо. За мен празничното настроение се изразява всеки ден, с повод и без повод, а не само на определена дата или ден. Имаме дадена отговорност да се замисляме всеки ден за човека до нас, не само на Свети Валентин. Аз лично съм приел да не правя подаръци на жена ми само с подобни поводи. Всеки ден е повод. Ако се замисли човек, времето винаги тече само в една посока и не трябва да го губим, защото няма да се върне… Оглеждайте се. Постоянно. Замисляйте се за хората около
вас. С повод и без повод. Иначе забързаното ни ежедневие изяжда дните ни минута по минута. Какво виждате като се обърнете назад? Надявам се, че е живот със смисъл!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *