Хрониките на Нарния

Преди няколко месеца, когато излезе филмът (който между другото още не съм гледал…), започнах да се оглеждам за книгите на C.S.Lewis – исках да ги прочета. По едно време видях един от колегите ми в офиса да чете една дебела книга с картинка на лъв на корицата през обедната почивка. Оказа се дебел том с всичките 7 книги. Помолих го да ми я заеме след като я прочете. Преди няколко дена се сетих за това и минах през бюрото му и я взех. Книгата е писана за деца и се чете лесно. Вече прочетох първите две книги – първата обяснява предисторията на Нарния, а втората е послужила за основа на филма. (Сега вече знам откъде се е взел и гардеробът, който е толкова важен, че дори е в заглавието…) Харесаха ми. Карат човек да се замисли за доста неща. Сега трябва да видя къде мога да гледам филма, защото този колега ми каза, че той следва книгата доста близо. А и не е трябвало да имат проблеми с това – книгата е само около 90 страници… (за разлика от Властелинът на пръстените).

Ще трябва да продължа и с другите книги. А мога и да се огледам пак по книжарниците или да проверя уеб-сайта на това издателство – този том се предлага само за $20, а тези книги са класика. След някоя и друга година можем да почнем да ги четем с децата.

Досега не съм виждал книгите на C.S.Lewis преведени на български.

3 thoughts

  1. @Миро: Ами онлайн не съм ги виждал, къде другаде. Знам един-два сайта, откъдето чета книги на български. Иначе хартиени книги предпочитам да си купувам в оригинал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *