“Абонат с амнеза”

Миналата година се абонирах за списание Wired. Не можах да подмина предложението – едногодишен абонамент за $9.95! Това за 12 броя. Не знам как излизат на печалба – сигурно приходите им са най-вече от реклама. Абонаментът ми изтича през юни тази година. И още от октомври 2005-а взеха да ми пращат едни такива любезни писъмца, че срокът на абонамента ми щял да изтече скоро и силно ми препоръчвали да си го подновя още сега. Те Wired не са изключение – бил съм абониран и за други списания и те действат по същия начин – след изтичането на около 1/4 от абонаментния период почват да ви напомнят любезно да си подновите абонамента. Ама да си кажа честно, понякога има нужда и от такива напомняния, щото редовно забравям да си подновявам абонамента за Recording – свикнал съм на лесното, т.е. че те ще ми пратят поне 2-3 писма като наближи време за подновяване и като не дойдат подобни, пропускам.

Поредното любезно писмо от Wired пристигна днес. С още по-ново предложение – да абонирам и някой приятел. Благодаря, но ‘не, благодаря’. Ще отиде в “кръглия шкаф за документи”, т.е. – в кошчето за боклук. Като стане май месец, ще си помисля дали искам още да получавам списанието и ако да, ще си подновя абонамента. Поне в днешно време става бързо от уеб-сайта на списанието.

2 thoughts

  1. Аз си имам навика с подобни издания (в България така е и с “Капитал”) да ти отръсквам първо преди четене. А Wired е едно от изданията, които чета с удоволствие.

  2. Да, за тези хвърчащите генерални предложения за абонамент дето са между страниците на списанието въобще не се и сетих. И аз ги изтръсквам преди да започна да чета :-).
    Wired е интересно списание, да.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *