Motorola H500 BlueTooth Headset инсталация

От няколко дена Бо има безжична BlueTooth слушалка – Motorola H500. Трябва й за телефона, а и искаше да види дали ще може да я ползва да говори по разни чат програми (Skype например) с нея.

Първо пробвах да свържа слушалката със служебния ми лаптоп – IBM Thinkpad T42p. Той си има вградено BlueTooth устройство, което не бях използвал досега. Включих му радиото и пуснах и слушалката на режим разпознаване. Първият път не съобразих, че слушалката си има парола, и връзката не стана, но след това я свързах наново, въведох правилната парола и тръгна правилно. Но в лаптопа няма аудио услуга за BlueTooth – явно ще трябва да му сложа по-нова версия на BlueTooth драйвера. Та с него не стана.

После се опитах да подкарам слушалката на Gateway лаптопа на Бо. Той си няма вграден BlueTooth, та трябваше да ида до BestBuy и да купя този Kensington USB BlueTooth адаптер. Питах ги дали нямат PC Card BlueTooth адаптер, че е по-удобно да не стърчи от лаптопа, но нямаха. Инсталирах драйверите от СД-то на Кенсингтъна, разпознах слушалката и със задоволство видях, че този път има аудио услуга. Сега слушалката може да се ползва както със Скайп, така и с други чат програми. Пробвахме с Бо да оставим лаптопа й на масата в кухнята, която е на първия етаж, свързахме един Скайп разговор и тя се разходи из къщата. Слушалката работи и от вторя етаж, и от мазето, така че с този адаптер сме покрили цялата къща. Good job!

3 thoughts

  1. Пич имаш ли идея дали тва същото hands free бачка с nokia ???


    Коментарът е транслитериран от администратора. Моля пишете на кирилица.

  2. @Димитър: Не съм пробвал дали ще тръгне на Нокиа, но си мисля, че най-вероятно отговорът е положителен. Същата слушалка работи с един USB BlueTooth адаптер на лаптопа, така че не виждам що няма да работи с Нокиа, освен ако Нокиа има някакви ограничения.

  3. Здравейте ! Аз имам Bluetooth слушалка Моторола Н3 отскоро. Първия път успях да я свържа с лаптопа си и да слушам музика, да запиша звук и т.н. При втория опит компютъра и слушалката се разпознават и свързват, но звук в нея няма, въпреки че съм избрал за аудио изход Bluetooth устройството. Издава само един прекъснат сигнал. Какво бъркам ? Как да настроя лаптопа си ?
    Благодаря

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *