Фирмено парти

Фирменото ни парти за Christmas беше обявено за днес следобяд. Май колегите от комитета се усетиха доста късно за тази година, защото можаха да намерят място за партито само за днес, и то от 1 до 5 часа следобяд… Бях помолил майка ми да дойде да гледа децата, че ние с Бо да можем да отидем. Не сме ходили от доста години, че първо децата бяха малки, а по време на кризата (2001-2003) фирмата не покриваше разходите за такива увеселения, а колегите обикновено правиха парти от типа “плащаш $30 на глава и после има 6 часа отворен бар…”, ама ние като не пием, не виждах смисъл да давам толкова пари. Тази година партито беше в Brennan’s Bowery Bar. Заведението е май ирландско, ама не видях много детайли. Бяха ни отделили една голяма стая, с един момък вътре, който обслужваше бара :-). Ние отидохме още в самото начало, че аз мразя да закъснявам за обявено мероприятие, даже и да знам че ако ида навреме може да трябва да почакам. Имаше няколко човека там преди нас. Можахме да си поговорим с доста колеги. Единият от добрите ни приятели ще се жени догодина и ще трябва да си запиша датата от сега, че да не забравя. На 14-и октомври 2006 ще ходим на сватба ;-).

Към 3 часа сервираха обяда. “Сервираха” е силна дума, защото просто извадиха едни тави с разни неща за ядене, сложиха ги на едни стойки върху спиртни горелки, че да са топли, и всеки минава и си гребе каквото му душа сака от тавите. Като се изчерпи една тава, един друг момък носи от кухнята нова. Не знам как точно бяхме платили, но май беше за храна за няколко часа. И какво ми направи впечатление в края на партито – каквото беше останало по тавите не беше скришно прибрано от персонала в стремежа си да ни удари по джоба. Просто изкараха кутии за take-out и човекът изгреба храната от тавите, сложи я по кутиите и мина по масите да ни каже, че който иска да си вземе храна за в къщи, просто трябва да мине през масите и да грабне кутия. Удобно! За жалост си спомних ресторантския персонал в България от близкото минало… ама не ми се говори сега за това.

Понеже даже още беше светло навън, отидохме с Бо малко да се поразходим и да позяпаме из един мол. Въпреки че има 2 седмици до празника, беше доста тъпкано с хора. Ходят, гледат, пазаруват подаръци. Магазините реагират (пак за разлика от една известна нам държава) със силно сваляне на цените. Бо си взе една дънкова пола, която от оригинална цена $34 беше пусната на разпродажба за $8.50 – 75% намаление. И по всички магазини имаше някакви подобни проценти… Само да има време да обикаля човек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *