Първи сняг

Тази година зимата като че ли ще почне по-рано от обикновено… Още от вчера взеха да се виждат снежинки, прехвърчащи в дъжда. Една от колежките хич и не се появи на работа, че живее в южните предградия на Бъфало, а там снегът е доста по-често срещано явление. Та беше пуснала мейл, че се е опитала сутринта да тръгне и колата и се задръстила на изхода от къщата. Ама на улицата имало половин метър сняг и нямало никакви снегорини. Радвам се че живеем където сме. Индианците са знаели къде да си правят поселищата. При нас почва да вали сняг когато вече няма къде да се мърда и целият регион е в снежинки. Сутринта като тръгвах за офиса тревата при нас все още си беше зелена. А на десетина мили – зима… Цял ден валя и вечерта като се прибирах, трябваше да карам бавно, че нищо не се виждаше. А и хората трябва пак да си припомнят зимното каране. Малко е рано за сняг, но не сме изключение тази година – чувам, че и на доста места в България вали сняг. Ненормални сезони. Но няма да е толкова терсене сега, че температурите пак ще се качат над нулата и снегът ще си отиде. Ето вечерта всичко потече от покривите. Има време до истинската зима!

3 thoughts

  1. И Пловдив май са знаели къде да го построят индианците 🙂 – в Марково сняг, пък тук няма. Дано и да няма де, че нашия кмет все го изненадва тая зима, той я чакал юни, пък тя дошла през ноември :-).

  2. А в София новия ни кмет бат Бойко Борисов на всеки 6 часа питал НИМХ на БАН какво ще е времето, за да не ни изненада пак зимата. За сега се справя успешно – имаше 10 см сняг уикенда, но улиците са чисти, незнам дали от снегорините на бат Бойко или от трафика…

  3. @Делевски: Кое племе по-точно? Одриски ли бяха или някакви други траки ;-)?
    @Сашо: Абе няма значение по какъв начин няма сняг, важното е да са чисти улиците…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *