Епизод 3 на ДВД

Днес стратегически закъснях малко с отиването на работа сутринта – Best Buy отварят в 10 и исках да спра в магазина на път за офиса да си купя Star Wars Episode III на ДВД. Предишният път (май беше за “Завръщането на Краля”) бях там десетина минути преди да отворят магазина и трябваше даже да почакам малко да отворят вратите. Реших и днес да направя така и цъфнах на паркинга пред магазина в 9:50. Но надписът Open светеше над входната врата и се реших веднага да сляза от колата и да проверя. Бяха отворили – не знам защо така по-рано от обявеното. Все още се намираха ДВД-та. Награбих 3 (че още двама колеги ме бяха помолили да им купя и на тях), взех си един безплатен плакат и отидох в офиса.

Вечерта седнахме с децата пред телевизора да гледаме. Аз не ги бях водил в киното – има няколко момента от филма, които исках да превъртя когато съм с тях (аз нали го гледах в Уинипег пролетта и горе-долу помня кога какво има). На тях им хареса и само питаха кога точно Анакин ще стане Дарт Вейдър ;-). Прескочихме неприятните за деца места и даже успяхме да завършим гледането на филма преди да стане време за лягане. Ще изчакам да пуснат и всичките 6 ДВД-та в пакет след година-две и ще си ги купя, че сега имам само втори и трети епизод на дискове, а останалите 4 – на видеокасети.

И тази сага завърши :-(. Освен ако Джордж Лукас не се навие да направи Епизод 7…

4 thoughts

  1. Как намираш епизоди 1, 2 и 3 спрямо едно времешните 4,5 и 6 :-).

  2. @Делевски: Ами какво да ти кажа… От гледна точка на ефекти са по-добре издържани. Ама може би заради оригиналността на първите три епизода (4,5,6) все още като че ли те ми харесват повече. Особено диалогът в новите три на доста места е под всякаква критика. И развитието на действието е съшито малко с бели конци…
    А ти какво мислиш? 😉

  3. Мисля, че 4,5 и 6 са класика и понеже до тогава не бяха правени подобни неща ни впечатляваха силно. Докато сега и 10 джедая с мечове да изкарат, както и един с 4 ръце и 2 меча 🙂 – не ми е интересно. Ефектите в киното толкова напреднаха, че Лукас трябваше да измисле нещо ново. Също така (както казваш и ти) – сюжета и диалозите са слаби. Въобще – аз специално очаквах много повече и си останах разочарован :-).

  4. Много точно казано. И аз останах мъничко разочарован. Ще видим какво ще донесе бъдещето ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *