Тиквена ферма

Вчера Ник беше канен на рожден ден на един от съучениците му. Май тази година ще караме наред така, че в следващите две недели трябва да го заведем на още две подобни събития. Нали още са първолаци, момчетата канят само момчета, а момичетата – съответно само момичета. Поканата пристигна още преди две седмици. Мястото на рождения ден беше една тиквена ферма.

Нали скоро идва Хелоуин, всички са луднали на тиквено-урожайно-ужасяюща тематика. Къщите се украсяват с тикви и сламени или царевични снопи вън на предния двор. Има и къщи с надгробни камъни и скелети стърчащи от тях… Ще трябва да мина някой ден през квартала с апарат в ръка, че първата година тук бая се бяхме впечатлили от мащаба на цялото това начинание. Та има някои ферми, които гледат предимно тикви, и октомври е тяхният месец. Печалбите от този месец трябва да им осигурят препитание за другите 11. Трябваше да отидем до Great Pumpkin Farm в Clarence
, NY. Бая покарахме, че това е на около двайсетина мили от къщи. Пристигнахме там към 2 часа. Помотахме се малко наоколо да попитаме къде ще е партито за рождения ден, намерихме сградата и оставихме Ник там. Вик малко помрънка че и той искал да остане, но излязохме бързо и тръгнахме да обикаляме фермата. Първо спряхме при тиквените оръдия – това май си е нещо типично американско. Имаха две оръдия със сгъстен въздух, които изстрелваха тикви доста надалеч. Има и разни състезания едва ли не на национално ниво. Минахме през няколко трактора, ‘изложени’ на поляната и отидохме да погледаме животните. Както може да се предположи, бяха предимно фермерски – кози, кокошки, едно магарце :-). Поседяхме малко на детската площадка, минахме през един лабиринт от снопи и ни стана малко хладно, а и започна да ръми един неприятен дъждец… Бухнахме се в хамбара, който е превърнат в огромен магазин за сувенири и всичко, свързано с ужасийската страна на Хелоуин. Но в единия му ъгъл имаше пекарна със сладки работи, а на втория етаж видяхме наредени маси и столчета, като в кафене :-). Взехме по едно кафе и един сладкиш и седнахме малко да починем на топло и да поубием малко време. Виво се опита да мрънка, но това трая докато не си захапа голямата курабия. Поседяхме там около час, поговорихме си с едни познати родители, които бяха в същото положение като нашето – голямото дете на рождения ден, брат му с тях… После пак излязохме навън, че Вик искаше да се пуска по пързалките на детския кът. Те се оказаха доста бързи, та беше весело. Попаднахме на групата от рождения ден – точно се връщаха от hay ride (возили се на едно ремарке, теглено от трактор, настанени върху снопи). Отидохме пак до парти залата да поиграят още малко и си тръгнахме към къщи.

Записвам си за другия път да не ходя на подобна ферма с бял панталон и ниски обувки, че беше доста разкаляно. Доста хора бяха отишли да си избират тикви :-). Ние си взехме само една малка – сега е на хладилника отгоре. Аз не обичам тиквеник, така че ще й се размине тази участ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *