Хаирлия да е!

От днес и аз се присъединявам към армията на блогерите! Запалих се най-вече от Дончо – благодарско. А иначе като за човек, живеещ в чужбина от около вече 7 години и опитващ се да поддържа връзка с многобройни стари и по-нови приятели, пръснати по целия свят, сравнително наскоро установих, че е по-добре да се бложи отколкото да се пишат по 2-3 мейла (с доста сходно съдържание) на ден – ако изобщо остане време за това. Така всички сме във връзка, макар и понякога едностранна, а току виж и нови онлайн запознанства се заформили…
Засега ще оставя default темата, която си дойде с WP 1.5 – че пак стана 1 am. Някои връзки може още да не работят 🙁 sorry… Отдавна не се бях занимавал с Web публикуване и бая неща съм позабравил. Но следващите няколко вечери ще отделя за разчистване на връзки, смяна на заглавия и избор/дизайн на тема, която да ми хареса. Явно ще трябва да понауча малко нови нещица 🙂

5 thoughts

 1. Айде хаирлия да е.
  И дай Боже да пишете… не като някои други хора, дето си направиха блози и хич не им пука за четящите ;).

  Между другото – виждам някакъв проблем.

  Всичките ти постинги се “представят” като
  http://www.georgievi.com/blog/?p=2
  Което води то това, че ХТМЛ страничката ми се зарежда ама наистина като хтмл страничка – все едно съм си я заредил с Notepad. Виждам направо сорсът, а не рендваната нормална страничка.

  Ако аз сам си допълня URL-a с един index.php така:
  http://www.georgievi.com/blog/index.php?p=2
  Всичко става ОК.

  За пръв път виждам подобен [д]ефект и без съмнение е въпрос на време да го оправиш :). За жалост не мога да те насоча… засега.

 2. Сега като се сетих, май нещо се смотва и самият WP.
  Я виж какви са ти параметрите в опциите му за полетата
  WordPress address (URI): и Blog address (URI) ?
  Трябва май да са http://www.georgievi.com/blog, а не http://blog.georgievi.com. Иначе има някаква вероятност да се смота.

  При всички положения във фиида трябва да ти излизат връзките с index.php накрая, защото ако той липсва, index.html се зарежда съвсем резонно и се получава този грозен резултат. Но ако изтриеш index.html пък ще започне да пищи вероятно, или ще те хвърля винаги на основната ти страница, игнорирайки точния пост на който трябва да отидеш!

 3. @ Дончо: Май стана – поне аз като отварям сега всичко се вижда като да е наред. Само изтрих този инвалиден index.html, който беше в директорията. Иначе и двата параметъра са http://www.georgievi.com/blog.

 4. Айде хаирлия да е и от мен, и без туй ми омръзна да питам този-онзи (основно Дончо де) какво става с теб – сега вече ще научавам от извора 🙂

 5. Оооо блогче! Супер идея, човече 🙂 Честито!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *